Pentru că ne este ca o a doua casă, biroul ar trebui să fie un spațiu în care să ne putem desfășura activitatea în cele mai bune condiții și unde să ne simțim bine.
 
Mediul în care ne desfășurăm activitatea zi de zi ne poate influența, în mod pozitiv sau negativ. De asemenea, angajații se simt mai motivați dacă au un mediu de lucru plăcut, în care să se simtă ca acasă. 
 
Dacă vrei să ai un birou în care să te simți motivat și în același timp să le transmiți și celorlalți aceeași stare de spirit, poți apela la câteva trucuri simple prin care amenajarea biroului să fie cea mai bună investiție.
 
Să fie cât mai multă lumină
 
Dacă îți permite clădirea, cere un birou care să fie aproape de ferestre cât mai mari. Renunță la orice tip de jaluzele, pentru a permite ca lumina să intre cât mai mult în birou, astfel încât să nu mai fie nevoie de lumină artificială. Însă, dacă spațiul nu permite prea multă lumină naturală, apelează la cât mai multe corpuri de iluminat. Amplasează corpurile de iluminat atât pe tavan, cât și pe pereți. Ai grijă ca lumina de pe pereți să fie întotdeauna caldă, pentru a crea o atmosferă mai intimă.
 
Creează un loc pentru relaxare
 
Nu poți lucra încontinuu și, uneori, ai nevoie de o binemeritată pauză. Un colț de relaxare este tot ceea ce ai nevoie, iar dacă acesta are poziționat lângă o fereastră, lucrurile stau și mai bine. Poți alege să instalezi aici un raft cu câteva cărți și poate un fotoliu pară, numai bun pentru a te relaxa. Alege-l într-o culoare deschisă, pentru a putea fi ușor de remarcat.
 
Alege un covor potrivit
 
Covoarele pot schimba în totalitate aspectul unei încăperi, iar acest lucru este valabil și în cazul biroului. Poziționat în centru, rotund sau pătrat, covorul trebuie să fie colorat, dar nu în mod excesiv. Ar fi indicat ca acesta să aibă culorile reprezentative ale firmei, lucru valabil și pentru restul biroului. În acest fel, oamenii care își desfășoară activitatea în birou se vor simți mai motivați să lucreze și să se implice mai mult.
 
Decorează cu oglinzi
 
Oglinzile măresc întotdeauna spațiile, iar biroul poate avea un aspect aparte dacă alegi să lipești oglinzi de diferite forme sau mărimi pe pereți. De asemenea, biroul capătă un aspect primitor și oglinzile vor fi de mare ajutor celor care au o întâlnire importantă și nu mai au timp să treacă pe la baie pentru a se aranja.
 
O masă pentru cafea
 
Biroul este asociat întotdeauna cu cafeaua, deci nu ar trebui să lipsească o măsuță de acest fel. Pune pe masă un aparat de cafea, câteva căni și zahăr și cu siguranță toată lumea de va bucura de existența ei.
 
Decorează cu plante
 
Plantele în ghiveci pot schimba complet aspectul unui birou, mai ales dacă sunt de dimensiuni mari. Evită să aduci flori artificiale, mai ales că plantele naturale în ghiveci sunt rezistente și nu au nevoie de foarte multă atenție. În plus, poate fi o provocare pentru toți colegii de muncă să aibă grijă de ele pe rând.
 
Montează o tablă
 
Tabla poate fi o modalitate foarte bună pentru decorarea unui perete, fie că este vorba de un birou deschis sau de unul închis. Este practică în cazul întâlnirilor și în cazul în care echipa trebuie să afle o informație importantă.
Indiferent că alegi să schimbi mobilierul sau să adaugi câteva elemente în plus, biroul trebuie considerat o a doua casă, prin urmare e bine să fie primitor și pe gustul tău.