Evident, primul lucru pe care îl putem remarca și singuri, se referă la faptul că un semineu este mai voluminos, fiind o construcție complexă ce beneficiază de un design specific, alcătuit din mai multe componente (focar, corpul șemineului, coșul de fum etc), pe când o sobă ocupă un spațiu mai mic, reușind să îndeplinească doar într-o mică măsură din funcțiile pe care le îndeplinește un șemineu, fără sa mai punem la socoteala designul care este mult mai simplist.

Așadar, din punct de vedere estetic, indiferent dacă vorbim despre o soluție clasică, modernă, rustică sau elegantă, un șemineu conferă un aspect unic și personalitate oricărui spațiu unde urmează să fie instalat. O sobă este potrivită într-o poveste minimalistă, unde accentul se pune pe funcționalitate și mai puțin pe design, cu toate că, și acestea pot fi găsite în oferta Pefoc.ro într-o gamă diversificată de modele.

Interesându-ne despre randament și eficiență, reprezentanții Pefoc ne-au explicat că un șemineu este de preferat pentru încălzirea întregii locuințe sau al oricărui spațiu cu dimensiuni generoase. Grație elementelor de distribuire uniformă al aerului cald prin grilele speciale de aerisire, a materialelor speciale folosite în izolarea termică precum este și soluția specială de mortar refractar, toate acestea vor permite căldurii să ajungă inclusiv în spațiile adiacente locului unde este montat propriu-zis șemineul, în timp ce eficiența unei sobe se limiteaza la proximitatea camerei sau al spațiului unde este montată. Singura soluție de distribuire a căldurii în cazul unei sobe este folosirea unor calorifere, fără să ne așteptăm însă ca randamentul să depășească în eficiență un focar de șemineu.

La capitolul buget, un șemineu presupune o investiție inițială mai mare, dar pe termen lung este mai profitabilă decât amplasarea unei centrale pe gaz sau a unei sobe, datorită consumului scăzut și al costurilor mai mici cu lemnele. De asemenea, garanțiile pentru șeminee se întind pe o durată semnificativ mai mare: PEFOC garantând pentru coșul de fum 30 de ani, iar pentru focar o garanție care se îndreaptă către 5 și 10 ani, în funcție de model. În plus, șemineele construite cu plăci izolatoare vor reprezenta garanția unui șemineu durabil, care nu vă va afecta nici sănătatea. Acestea sunt concepute să reziste la temperaturi de până la 1100 de grade Celsius, spre deosebire de plăcile din rigips care rezistă doar până la temperaturi de 70 de grade Celsius, spre exemplu.

Sub sloganul „Noi facem tot, tu pui pe foc!”, profesioniștii de la pefoc.ro sunt pregătiți să răspundă tuturor întrebărilor tale și să ofere consultanță gratuită și servicii de montaj, în vederea construirii primului tău șemineu. De asemenea, în magazinul lor virtual sau în showroom-ul principal din Sibiu sau din locațiile partenere din întreaga țară, găsiți o gamă largă de produse la prețuri corecte, precum: focare de calitate superioară, modele speciale de semineu din piatra, șeminee de tip centrală (termoșeminee), sobe rustice sau moderne, coșuri de fum din inox sau ceramică și alte accesorii și soluții, pentru ca șemineul tău să se bucure de o durată de viață cât mai îndelungată în condiții perfecte de funcționare și siguranță.