Noile modele soba teracota au evoluat în pas cu tendințele și nevoile noastre, devenind nu doar o sursă importantă de căldură, dar și obiecte de decor inedite, ce se pot integra în povestea arhitecturală a fiecărei locuințe în parte, reușind să împrumute din personalitatea și stilul preferat al clientului. 

Soba căptușită cu teracotă este alternativa ideală pentru încălzirea unei locuințe de dimensiuni mici sau medii, pentru că aceasta reușește să livreze într-un regim constant și eficient, căldura la care tânjim în timpul nopților friguroase de iarnă.

Oricine se poate bucura de beneficiile unei astfel de soluții de încălzire cu farmec empiric, mai ales că prin intermediul specialiștilor de la PEFOC, montajul și punerea în funcțiune a acesteia, va deveni o joacă de copil. Ca și în cazul unui semineu pe lemne, cel mai important avantaj derivă din randamentul superior pe care îl oferă o astfel de sobă cu teracotă, în condițiile în care este deja cunoscut faptul că, încălzirea cu lemne este una dintre cele mai comode și puțin costisitoare modalități de a obține căldura căminului nostru. 

Înainte de toate, trebuie să știți că suprafața acoperită cu teracotă poate varia ca mărime în funcție de modelul ales. Așadar, există sobe acoperite într-o proporție mai mică sau mai mare cu acest produs ceramic, însă diferența dintre ele nu este una semnificativă. În general, modelele mai complexe au laterale din teracotă, pentru a face loc unui cuptor pentru gătit. Folosirea unui astfel de cuptor încorporat, duce inclusiv la o economie suplimentară de bani pe care în mod normal i-ați fi cheltuit cu un cuptor electric sau pe gaz.

Un alt aspect important se referă la puterea de încălzire. De obicei, cu cât soba este mai mare din punct de vedere al dimensiunilor, cu atât va crește și capacitatea ei de a încălzi, proprietate care se măsoară în Kw/oră. Dacă nu cunoști exact în funcție de putere, care ar fi modelul potrivit de sobă pentru locuința ta, specialiștii din domeniu te vor ajuta explicându-ți pe înțelesul tău, raportându-se la volumul ce poate fi încălzit (exprimat în metri cubi), fiind suficient ca tu să le oferi volumul estimativ al spațiului unde urmează să-ți instalezi soba propriu-zisă.

Deși nu este obligatoriu, pentru asigurarea unui randament superior și menținerea unei arderi intense, mai ales în sezonul rece de iarnă, vă sfătuim să optați pentru o sobă dotată cu sistem de ventilare, model pe care îl găsiți și în gama profesioniștilor de la PEFOC. Tot aceștia vă vor ajuta să o montați cu ușurință, în condiții maxime de siguranță și confort, aproape oriunde în locuință, mai ales că soba pe lemne nu depinde de gaz sau electricitate pentru a funcționa. Iar dacă nu știai, află că cenușa provenită de la lemnele netratate chimic poate deveni un îngrășământ natural pentru grădina ta, fiind utilă în echilibrarea nivelul de aciditate al solului și renumită ca o sursă importantă de calciu, potasiu și fosfor pentru grădina ta de legume.

Așadar, indiferent dacă îți dorești un model standard sau poate vrei un model personalizat de sobă imbrăcată în cahle din teracotă, specialiștii de la PEFOC.ro te vor asista cu toate informațiile de care ai nevoie, dar și cu serviciile unor meseriași serioși, calificați și cu experiență, pentru a avea garanția unei lucrări "la gata" în condiții depline de siguranță și confort.