Acestea fiind spuse, începem cu cea mai evidentă caracteristică - în primul rând, un șemineu este mai voluminos, fiind o construcție ce beneficiază de un design specific, alcătuit din mai multe componente în concordanță cu solicitările clientului, în timp ce o sobă ocupă un spațiu mai mic, reușind să îndeplinească doar într-o mică măsură din funcțiile pe care le poate rezolva un șemineu clasic, fără să mai punem la socoteală factorul design care este mult mai simplist.

Așadar, din punct de vedere estetic, indiferent dacă vorbim despre o soluție clasică, modernă, rustică sau elegantă, un șemineu conferă un aspect unic și personalitate oricărui spațiu unde urmează să fie instalat. O sobă este potrivită într-o poveste minimalistă, unde accentul se pune pe funcționalitate și mai puțin pe design, cu toate că, și acestea pot fi găsite în stocul celor de la Șeminee Sibiu într-o gamă variată de modele imprimate în funcție de preferințele vizuale ale fiecărui client în parte și care pot fi achiziționate cu un model premium de burlan soba din inox și izolație ceramică.

La capitolul randament și eficiență, evident că un șemineu este mult mai indicat pentru încălzirea ideală a întregii locuințe sau al oricărui spațiu cu dimensiuni mai mari, existând inclusiv varianta optimizării unui șemineu centrală, capabil să ofere randamentul asemănător unei centrale clasice pe gaz. Grație elementelor de distribuire uniformă al aerului cald prin grilele speciale de aerisire, va permite căldurii să ajungă inclusiv în spațiile adiacente locului unde este efectiv montat șemineul, pe când eficiența unei sobe se limitează la proximitatea camerei sau spațiului unde a fost efectuată instalarea. Singura soluție de distribuire a căldurii în cazul unei sobe este folosirea unor calorifere, fără să ne așteptăm însă, ca randamentul să depășească în eficiență un termosemineu, nici măcar de capacitate asemănătoare.

Din punct de vedere al bugetului, construirea unei șemineu necesită o investiție inițială mai mare, dar pe termen lung este mai profitabilă decât amplasarea unei centrale pe gaz sau a unei sobe, datorită consumului și costurilor mai mici cu lemnele. De asemenea, garanțiile pentru șeminee se întind pe o durată semnificativ mai mare: producătorii garantează pentru coșul de fum 30 de ani, în timp ce pentru focar, între 5 și 10 ani. În plus, șemineele construite cu plăci izolatoare, reprezintă promisiunea unui șemineu trainic și durabil, care nu vă va afecta sănătatea. Acestea sunt construite să reziste la temperaturi de până la 1100 de grade celsius, spre deosebire de plăcile din rigips care rezistă doar până la temperaturi de maximum 70 de grade celsius.

La final, nu o să încheiem înainte să vă spunem că profesioniștii de la Șeminee Sibiu sunt pregătiți să răspundă întrebărilor dumneavoastră și să vă ofere consultanță gratuită în vederea construirii șemineului mult visat. De asemenea, magazinul online vă pune la dispoziție o gama largă de produse: focare, șeminee centrală, sobe, coșuri de fum și multe alte accesorii pentru șemineul tău.