Legenda spune ca Nicolae, un om instarit din Patara, Asia Mica, a ajutat cu bani un taran sarac si singur, sa-ti marite cele 3 fiice. Pentru ca era smerit, Nicolae, care a devenit mai tarziu episcop si Sfant, facea acte de caritate in taina.

Astfel, intr-o noapte el a ajuns la familia acestui taran si a lasat o punga de galbeni, intr-un ciorap agatat la gura semineului. Obiceiul s-a pastrat pana azi in mai multe tari.

In dimineata zilei de 6 decembrie copiii sar entuziasmati din pat pentru a descoperi ce cadouri au primit de la Mos Nicolae, in ghetute sau in ciorapei. Ideea i-a prins si pe romanii adulti, care devin Mos Nicolae unii pentru altii si isi fac mici cadouri.

Alaturi de dulciuri si jucarii, sosetele raman in topul celor mai oferite cadouri de Mos Nicolae pentru copii. Dar aceste sosete cadou de azi sunt departe de a fi simple si plictisitoare. In plus, ele nu sunt o bucurie doar pentru copii, ci si pentru oamenii mari.

Sosete colorate - un trend in plina ascensiune

Moda sosetelor amuzante a pornit in Suedia, dar suedezii nu au imbratisat-o asa cum s-ar fi asteptat pionierii sai. In schimb, ideea a ajuns in UK, iar englezii au avut curajul de a face cateva asocieri incredibile la vremea aceea. Oameni de afaceri importanti au promovat moda sosetelor colorate pentru costumele formale, iar azi ideea a fost raspandita si agreata in multe colturi ale lumii, inclusiv in Romania.

Mindblower.ro, magazin online de cadouri originale, are permanent in oferta sosete colorate din cele mai trasnite. Pentru sfarsitul de an 2019, cand cererea pentru sosete colorate explodeaza, magazinul a pregatit peste 4000 de perechi de ciorapi.

De Mos Nicolae si de Mos Craciun romanii pot comanda de aici sosete cu sarutari, cu buline, puzzle, cu formule matematice si forme geometrice, cu picturi celebre, design tropical, dungi multicolore, sosete desperecheate si sosete gogosi. Pentru copii, cele mai dorite sosete de Mos Nicolae sunt cele cu sirene si cu animale, caini si pisici.  

"Anul trecut, in decembrie, am inregistrat vanzari record pentru sosetele colorate cu mesaje amuzante inscriptionate pe talpi: << Bring Me More Wine, If You Can Read This>>. Anul acesta, clientii au inceput deja sa comande sosete colorate pentru Mos Nicolae si Mos Craciun inca de la 1 noiembrie." Angela Stan, Marketing Manager Mindblower.ro.

De ce prefera romanii sa ofere cadou sosete colorate de Mos Nicolae si Mos Craciun?

Sunt mai multe motive, iar pretul este unul din cele mai importante. Sosetele colorate sunt un cadou accesibil, care se incadreaza in orice buget. "O pereche de sosete haioase pe mindblower.ro porneste de la circa 15 lei, iar acest lucru permite clientilor sa cumpere cadouri frumoase de Sfantul Nicolae si de Craciun pentru toti cei dragi, cu o cheltuiala minima. Sosetele raman cel mai bun accesoriu." Angela Stan, magazin online de cadouri - mindblower.ro

Cele mai multe sosete pentru adulti au marime universala. Este aproape imposibil sa gresesti, pentru ca sunt fabricate din materiale care se intind si asigura confort sporit. Apoi, nu exista limita de varsta sau de gen. Le poti oferi unui prieten, iubitului, mamei, matusii si chiar bunicilor. Toata lumea are nevoie de o pereche de sosete. La mindblower.ro exista peste 50 de modele diferite.

Nu in ultimul rand, sosetele arata ca iti pasa. Mai mult decat un cadou amuzant, sosetele sunt accesorii fashion functionale, care asigura, confort si caldura.