Beneficiind de implicarea comunitatii, Telekom Romania a selectat din cadrul celor 6 teme principale listate pe www.teimplici.ro, cele mai importante 12 arii, ca nivel de interes, in care va investi fonduri pentru dezvoltarea de proiecte de responsabilitatea sociala.

Ariile de inscriere a proiectelor sunt:

1. Educatie sanitara preventiva;
2. Invata sa fii voluntar;
3. Pregatire pentru viata;
4. Nutritie sanatoasa;
5. Sanatatea in mediul rural;
6. Stil de viata sanatos;
7. Dezvoltare durabila;
8. Educatia in domeniul mediului;
9. Inovatie in domeniul educatiei;
10. Inovatie in domeniul sanatatii;
11. Transportul alternativ;
12. Protejarea copiilor, varstnicilor si a victimelor violentelor.

Toate organizatiile non-guvernamentale cu proiecte care pot fi incadrate in aceste 12 arii sunt invitate sa le inscrie pe platforma www.teimplici.ro, in perioada 22 octombrie – 12 noiembrie 2014.

Printre criteriile de eligibilitate ale proiectelor se numara: capacitatea de a livra rezultate sustenabile si masurabile; contributia ONG-ului sa fie de minimum 20% din valoarea intregului proiect; suma solicitata sa fie de maximum 5.000 euro.

Fiecare participant are dreptul sa inscrie un singur proiect, in cadrul ariei in care considera ca are cea mai buna expertiza. Mai multe detalii despre conditiile de participare si de eligibilitate a proiectelor sunt disponibile aici, pe www.teimplici.ro.

In perioada 14 noiembrie - 3 decembrie proiectele inscrise vor putea fi votate public pe platforma teimplici.ro si vor fi evaluate simultan de catre un juriu de specialitate. Votul publicului va reprezenta 50% din nota finala a fiecarui proiect.

Juriul este format din urmatoarele personalitati: Cristina Bazavan – blogger, Cristi China Birta – blogger, Lacramioara Botezatu – Project Manager www.csrmedia.ro, Florin Ghinda – Fondator Romaniapozitiva.ro, Paula Herlo – jurnalist, Mircea Kivu – Sociolog FDSC, Ionut Sibian – Director Executiv FDSC si Ruxandra Voda, Director Comunicare, grupul de companii Telekom Romania.

Proiectele castigatoare vor fi anuntate pe data de 11 decembrie 2014, iar implementarea lor se va realiza in decursul anului 2015.

Proiectul teimplici.ro a fost lansat in vara acestui an, romanii fiind invitati sa isi exprime parerea cu privire la cele mai importante directii in care ar trebui sa se investeasca in societatea din Romania.

Au fost propuse pe platforma 6 teme principale, iar in urma celor peste 18.600 de voturi primite din partea publicului, acestea s-au clasat dupa cum urmeaza ca relevanta: Educatie, Sanatate, Mediu, Inovatie, Dezvoltare si Protectie sociala.

In cadrul acestor teme, utilizatorii site-ului teimplici.ro au fost invitati sa propuna si arii specifice de interventie, iar din cele peste 80 de arii mentionate pe platforma, au fost selectate 12 in functie de importanta acordata in urma voturilor si a interactiunilor.