Să descoperim împreună ce avantaje prezintă fiecare dintre acestea și cum le poți monta și întreține corespunzător.

Alegerea gardului potrivit în funcție de material

Principalul aspect de care trebuie să ții cont, atunci când decizi tipul de gard pe care să îl construiești, este reprezentat de materialul din care acesta este confecționat. Iată ce opțiuni ai la dispoziție și în ce situații sunt recomandate.

Gardul din lemn

Lemnul reprezintă cel mai popular material utilizat pentru construcția gardurilor.

·       Principalele sale avantaje sunt prețul redus și modul în care se încadrează în mediul natural. În plus, lemnul are capacitatea de a spori eleganța grădinii, atunci când este folosit pentru a o împrejmui.
·       Gardul din lemn este ușor de construit, chiar și de o persoană lipsită de experiență în domeniu. În plus, acesta este ușor de reparat și de întreținut, în timp.
·       Trebuie să tratezi lemnul corespunzător, pentru a-i spori rezistența. Poți face acest lucru prin aplicarea periodică a unui strat de lac ignifug sau a unuia de baiț.
·       Poți miza și pe eficiența vopselii pentru lemn, atunci când gardul se deteriorează. Cu ajutorul acesteia, vei putea ascunde micile sale imperfecțiuni.

Gardul din piatră

O altă opțiune populară în rândul proprietarilor este cea reprezentată de construcția gardului din piatră. Principalul avantaj al acestui material este rezistența sporită. Odată construit, un gard din piatră nu necesită reparații sau întreținere complexă, în special atunci când optezi pentru piatra naturală.

·       Poți construi un gard din piatră de râu. Acesta este ușor de montat și presupune costuri rezonabile, dat fiind faptul că materialul din care este confecționat este ușor de găsit. În plus, piatra de râu sporește caracterul rustic al oricărui spațiu amenajat și îngrădit în exterior.

·       Poți alege să construiești un gard din marmură. Eleganța acestui material este inegalabilă, iar diversitatea de modele și culori transformă marmura într-o alegere potrivită pentru orice stil de amenajare exterioară. În plus, aceasta rezistă foarte bine la schimbările de temperatură, având astfel o durată de viață extinsă.

·       Ardezia reprezintă un alt material din care poți construi gardul din piatră. Aceasta rezistă bine la umezeală, este disponibilă în nuanțe pământii și poate fi întreținută ușor.

Garduri din plasă bordurată

Dacă vrei să construiești ușor și rapid un gard cu design simplu, poți miza pe eficiența plaselor de gard de pe emenatwork.ro.

·       Plasa bordurată este rezistentă și ușor de montat după turnarea fundației de beton a gardului.
·       poți alege pentru a împrejmui grădina din curtea casei sau pentru a amenaja un teren de sport.

Garduri din cărămidă

Dacă vrei să beneficiezi de avantajele unui material utilizat din cele mai vechi timpuri, poți construi gardul din curtea casei din cărămidă.

·       Aceste construcții rezistă foarte bine în timp, iar costurile de întreținere sunt minime.
·       În plus, cărămidă se potrivește perfect atât în cazul unui stil de amenajare clasic sau rustic, cât și atunci când preferi un design modern.

Garduri din tablă

Dacă intenționezi să construiești cea mai ieftină variantă de gard, atunci tabla reprezintă materialul potrivit pentru această lucrare.

·       Aceasta este ușor de găsit, prețul său de achiziție este redus, iar costurile sale de întreținere sunt minime.
·       Vei găsi plăci de tablă disponibile într-o varietate de culori, pentru a alege varianta potrivită în cazul stilului de amenajare exterioară pentru care ai optat.

Prin urmare, acestea sunt cele mai populare tipuri de gard pe care le poți construi la casă. Acestea sunt avantajoase atât pentru împrejmuirea grădinii, cât și a terenurilor de sport sau a spațiilor destinate altor scopuri. Poți alege și alte variante precum gardurile de placă și piatră mărunțită, gardurile din PVC și, bineînțeles, cele din beton sau metal.