Uriașa cifră de afaceri este bazată pe motorul de căutare care generează sute de milioane de căutări în fiecare zi și pe o mulțime de alte proiecte achiziționate de Google de-a lungul timpului: YouTube, Google Maps, Google Translate și multe altele.

Puțini sunt cei pentru care trece o zi fără a căuta ceva pe Google, iar acest lucru a dat naștere unui număr foarte mare de statistici. Cum anul 2019 numai ce s-a încheiat, una dintre statisticile care stârnește cel mai mare interes este următoarea: Care sunt cele mai frecvente întrebări puse de români pe Google în 2019? Iată care sunt acestea, potrivit unui material realizat de cei de la playtech.ro.

1. Ce zi e azi? Cu aproximativ 1.600 de solicitări lunare, această întrebare returnează 34 de milioane de rezultate. Cel mai adesea, căutarea nu solicită strict data, ci semnificația zilei, aniversările istorice sau sărbătorile religioase.

2. Cum se fac bani? Toți oamenii sunt interesați de modalitatea în care pot face bani, iar o bună parte dintre ei caută răspunsul pe Google. Motorul de căutare oferă nu mai puțin de 48 de milioane de răspunsuri, printre care și o mulțime de idei de afaceri creative.

Cei care doresc să facă bani află, însă, că toate ideile au un punct comun: munca. De cele mai multe ori însă, rezultatele Google conturează o direcție pe care ar trebui să o aibă această muncă și modul în care poate fi prestată în așa fel încât să fie cât mai eficientă.

3. Când începe școala? Este o întrebare care generează 8.100 de căutări. Părinții și copiii sunt deopotrivă interesați de data de începere a școlii ori de câte ori este cazul, iar răspunsurile oferite de Google sunt cât se poate de relevante.

4. Când e Black Friday? Este o altă întrebare care îi face pe români să caute pe Google. Volumul de căutări pentru 2019 este, în medie, de 1.900 iar răspunsul oferit de Google este updatat ori de câte ori este cazul. Cum Black Friday 2019 a trecut de ceva vreme, Google afișează acum data de 27 noiembrie 2020 ca fiind asociată cu Black Friday 2020.

Black Friday este clar ziua în care foarte mulți comercianți online și offline încearcă să genereze cât mai multe vânzări, oferind reduceri substanțiale. Apărută pentru prima dată în America, sărbătoarea reducerilor a fost adoptată rapid de o mulțime de alte țări. În România, Black Friday este ziua cu cele mai mari vânzări raportate de companiile participante.

5. Cum să slăbești? În zilele noastre, din ce în ce mai multe persoane sunt  preocupate de găsirea celor mai bune metode pentru slăbit. Rezultatele Google sunt destul de relevante în acest sens, oferind fie rețete care ajută la o slăbire ușoară și rapidă, fie sfaturi pentru slăbire sănătoasă sau diverse povești de succes. În primele rezultate Google sunt regăsite o mulțime de diete clasice, dar și sfaturi inedite de la antrenori și dieteticieni.

6. Ce este Revolut? Un alt răspuns căutat frecvent de români este legat de Revolut. Aceștia sunt curioși ce este și ce face acest nou card cu ajutorul căruia plătesc peste 150.000 de români. Revolut este o alternativă bancară digitală și oferă aproape aceleași lucruri pe care le oferă și o bancă, însă fără comisioane și cu o mulțime de alte beneficii.

Lansat de mai mulți ani în străinătate, cardul Revolut a stârnit un interes mare și în rândul pariorilor, mereu în căutarea unor variante de plată și de retragere fără comisioane. Interesul pariorilor pentru acest card a convins rapid mulți dintre operatorii licențiați ONJN (Unibet, Netbet, Fortuna sau Betano) să introducă plățile cu cardul Revolut încă din prima parte a anului 2019, potrivit unui material publicat de Academia de pariuri Ponturi Bune.

Mulți dintre români au fost interesați în 2019 și de Alexandru Cumpănașu, unul dintre cele mai controversate personaje ale anului sau de cazul Caracal, filme ce s-au lansat de-a lungul anului, seriale de top (Game of Thrones, Vikings, Cernobil) sau diverse vedete.