Iată câteva trucuri la care ai putea apela: 
 
Stabilește un buget scris  
 
Cât îți propui să plătești săptămânal pentru a cumpăra mâncare? Care este media facturilor la utilități? Cât de des ieși la film sau la cafea cu prietenii? Care-s micile plăceri culinare pe care vrei să ți le oferi? Trece pe o foaie de hârtie bugetul tău personal și toate cheltuielile pe care știi că le faci în fiecare lună. Deși nu pare mare lucru, atunci când vei privi toate aceste calcule pe o foaie de hârtie s-ar putea să observi obiceiuri de care nici nu erai conștient. Taie din listă toate cheltuielile care nu sunt strict necesare și la care ai putea să renunți.
 
Plătește în numerar 
 
Plata cu cardul, cu telefonul sau prin diferite aplicații sunt metode foarte rapide, practice și simple. Ține cont însă că, dacă plătești mereu în acest fel, e posibil să nu mai poți ține o evidență foarte clară a cheltuielilor pe care le faci. De aceea, cea mai simplă metodă prin care poți ține sub control bugetul lunar este să plătești în numerar.  
 
Valorifică bunurile  
 
Bunuri pe care nu le mai folosești pot fi valorificate, dacă sunt însă în stare bună. Spre exemplu, telefoanele, laptopurile sau televizoarele de care nu mai ai nevoie pot fi duse la un amanet de electrocasnice. Amanetarea acestor obiecte poate fi o metodă prin care poți obține bani în plus atunci când ai nevoie. Desigur, poți chiar să vinzi aceste produse, prin intermediul unei case de amanet. 
 
Gătește acasă 
 
Poate îți place mult cantina de lângă birou și consideri că meniul zilei are un preț bun. Calculează însă cât te-ar costa dacă ți-ai pregăti singur câteva mese și mai ales gândește-te la calitatea meniului. S-ar putea să descoperi că dai mai mult decât merită.  
 
Schimbă abonamentele
 
Când ai semnat contractul pentru abonamentul la telefon, la internet sau la televizor, probabil ai gândit un anumit tip de nevoi și un buget. Astăzi, s-ar putea ca aceste realități să fie altele. Gândește-te dacă nu cumva există abonamente mai potrivite pentru situația ta de acum, ai putea să-ți reduci semnificativ cheltuielile lunare.
 
Economisește puțin, dar des 
 
Pușculița rămâne o amintire, dar poate că nu este chiar atât de depășită. Dacă ai pune 5 lei într-un borcan de ceramică în fiecare zi, la sfârșitul săptămânii ai descoperi că ai economisit echivalentul unui bilet la film.  
 
Cumpără doar ce ai nevoie
 
Deseori, când intri într-un hipermarket ești tentat să-ți umpli coșul de cumpărături cu foarte multe produse, doar pentru că sunt la ofertă, deși nu ai nevoie chiar de toate. Ca să scapi de tentația asta, cumpăra doar produsele de care ai nevoie în următoarele zile. Poți merge cu o listă de cumpărături la tine, e o metodă foarte simplă și eficientă. Desigur, cu condiția să cumperi doar ceea ce ai scris pe listă!
 
Iată cât de simplu este să-ți administrezi mai eficient bugetul, astfel încât să poți pune și câțiva bănuți deoparte, la sfârșitul fiecărei luni.