În seara zilei de 4 martie 1977, România era lovită de o tragedie: un cutremur cu o magnitudine de 7,4 grade.

Cele 55 de secunde, atât cât a durat seismul, au produs efecte devastatoare: 1.570 de victime, 11.300 de răniți, 35.000 de clădiri demolate și zeci de mii de oameni care au pierdut totul.

Au trecut 42 de ani și România este la fel de puțin pregătită să facă față unui dezastru natural. Cât de conștienți suntem de riscurile pe care le reprezintă în condițiile în care doar 19% din populația României are o asigurare obligatorie a locuinței? Câți dintre noi știm cum să reacționăm în astfel de situații?

De aceea PAID România își propune să declare ziua de 4 martie ca Zi Națională de Conștientizare a Dezastrelor Naturale și să îi educe pe români în legătură cu necesitatea asigurării obligatorii a locuințelor.

Începând de astăzi, românii pot completa pe www.paidromania.ro/4martie un formular de susținere a acestei inițiative!

Campania PAID România, care demarează pe 4 martie, se va derula în mai multe etape pe parcursul anului. Principalul său scop este acela de a crește gradul de acoperire prin asigurare a fondului locativ din România.

În funcție de tipul locuinței, asigurarea obligatorie de locuinţă (poliţa PAD) costă 10 sau 20 de euro pe an şi acoperă trei riscuri - cutremure, inundaţii din cauze naturale şi alunecări de teren.

Poliţa PAD poate fi cumpărată de la oricare dintre cei 18 asigurători autorizaţi să emită PAD. Pentru mai multe informații, vizitați www.paidromania.ro/4martie.