Unitățile predispuse la accidente precum incendii spontane sau cele în care se depozitează materiale sensibile (documente importante ale companiilor, substanțe inflamabile etc.) au nevoie de măsuri suplimentare de protecție.
 
Astfel, ușile industriale și ușile antifoc vin în ajutorul tău, dacă deții astfel de spații sau dorești să aduci îmbunătățiri importante locului în care îți desfășori activitatea.
 
Pentru început, ce sunt ușile industriale?
 
Spre deosebire de ușile normale pentru apartamente sau case, cele industriale sunt ceva mai masive și sunt produse din materiale ce pot rezista în condiții dintre cele mai dificile.
 
Unele dintre ele sunt rezistente și la foc, astfel fiind eficiente în condițiile unui incendiu spontan. Ele asigură o etanșeitate superioară, ținând fumul și substanțele toxice degajate departe de celelalte zone ale clădirii, pentru un timp suficient de îndelungat încât echipa de intervenție să poată stinge incendiul.
 
De câte tipuri sunt ușile industriale?

Ușile industriale sunt deosebit de versatile. Ele sunt disponibile în multiple versiuni, pentru a se adapta la orice tip de spațiu.
 
Ușile industriale pot fi batante, pentru a permite deschiderea în ambele părți, ceea ce face accesul mult mai ușor și rapid în situații în care acest lucru contează foarte mult (în bucătăriile restaurantelor, în depozitele în care circulă utilaje de mici dimensiuni).
 
De asemenea, ușile industriale pot fi și culisante, acestea fiind folosite cu precădere în depozite, hale industriale sau spații de stocare. Viteza lor de închidere poate varia, ele fiind potrivite și pentru camere frigorifice, în care păstrarea unei anumite temperaturi este esențială.
 
Ușile industriale pot și și secționale. Cu alte cuvinte, ele sunt prinse pe șine în partea superioară, deschizându-se și închizându-se pe orizontală. Există mai multe tipuri de șine, astfel că ușile secționale pot fi adaptate în nenumărate contexte.
 
Acestea sunt incredibil de eficiente în economisirea spațiului și sunt perfecte pentru garaje, hale sau depozite. Unele dintre ele sunt prevăzute și cu un prag foarte jos, pentru a evita accidentele.
 
Ce sunt ușile antifoc și cum pot ele să salveze o situație de urgență?
 
Ușile industriale pot avea un factor de protecție împotriva incendiilor. Ele poartă numele de uși antifoc și pot rezista de la 30 de minute până la 180 de minute într-un mediu dificil, unde au pătruns focul și fumul.
 
Ușile antifoc sunt prevăzute cu umplutură din material termoizolant, precum vata bazaltică sau de sticlă. Acest lucru întârzie răspândirea focului în alte încăperi, izolând foarte bine flăcările.
 
În plus, garniturile termonexpandabile se umflă în momentul incendiului, astfel crescând etanșeitatea.
 
Ușile industriale antifoc sunt, de regulă, culisante. Acestea pot fi activate de un senzor pentru fum, închizându-se controlat în eventualitatea unui incendiu. Astfel, ușa izolează fumul degajat în aer și focul până la trei ore.
 
Este recomandat ca acestea să fie folosite concomitent cu o ușă pietonală. Poți vedea online uși industriale și uși antifoc de diferite tipuri, pentru spații variate.
 
În ce spații pot fi folosite ușile industriale și ușile antifoc?
 
Acest tip de uși speciale pot fi folosite într-o varietate de spații. Ele sunt excelente în hale industriale, depozite și fabrici, dar și centre comerciale sau clădiri de birouri.
 
Ușile antifoc de dimensiuni normale pot fi utilizate chiar și în locuri precum grădinițele, școlile și spitalele, precum și în alte sedii ale instituțiilor publice, cu trafic mediu sau intens.
 
Așadar, dacă deții sau lucrezi într-un astfel de loc, ușile industriale și ușile antifoc reprezintă o soluție excelentă pentru protejarea spațiului respectiv. Asigură-te că alegi de fiecare dată produse de calitate și că le cumperi doar din magazine autorizate și specializate.