Romanii au prins curaj si cumpara chiar si produse foarte scumpe de pe internet. Razvan a cumparat un inel cu diamante cu 2.000 de euro, cu care si-a cerut iubita de sotie. "Am fost foarte emotionata, normal, dar mi-a placut foarte mult. Nu ma asteptam sa fie altfel. Deci a fost nemaipomenit ca sa spun asa", povesteste Adina Dragomir.

"- A meritat investitia?"

"- Sigur, a meritat investitia in ea, in primul rand", afirma viitorul mire.

"Am avut clienti care au achizitionat online vacante, o vacanta de 8.000 euro sau rochii de seara, o piesa de 1.500 euro",
spune Cristina Vranceanu, specialist de marketing si procesator plati online.

Iuliana isi cumpara aproape totul de pe internet, inclusiv vacantele. Inainte de Craciun a mers cu familia si niste prieteni in Germania. "Inainte de 1 decembrie am plecat sa vizitam targurile de Craciun din Germania, in Munchen si Nurenberg. Am platit si avionul si hotelul si trenul pana la Nurenberg de pe internet. In total, pentru doua familii aproape 2.000 de euro", spune Iuliana Cerchez.

Cei mai multi romani cauta insa chilipiruri. Doar in luna decembrie, o cincime din totalul vanzarilor online a insemnat cupoane de pe site-urile de reduceri.

VANZARI ONLINE

cupoane de pe site-urile de reduceri: 19% din totalul tranzactiilor
bilete de avion, vacante: 18% din totalul tranzactiilor
servicii: 8%
bilete la spectacole: 4%

Sursa: ePayment

"Mi-am luat blugi acum vreo luna si ceva. Cu ajutorul voucherului, mi-am luat blugi de la 400 lei la 170 lei, ceea ce mi se pare o afacere buna. I-am luat bunicii o tigaie care costa 180 de lei, vazuse ea la televizor si eu i am luat-o cu 40 de lei", spune Alexandra Stefanescu, clienta unui magazin online.

Proprietarul unui astfel de site de cupoane numara in fiecare luna peste 25.000 de clienti, de patru ori mai multi decat anul trecut. In 2011 se lauda cu vanzari de peste doua milioane de euro.

"Am avut foarte multe oferte cu 1 leu pt biletul la cinematograf, care au mers foarte bine. Plus oferte la strand cu 1 leu", marturiseste Victor Avram, managerul unui site de cupoane.

Tot cu 1 leu poti intra la patinoar, iar cu 5 lei poti sa-ti iei o pizza si o bere pe astfel de site-uri .

TOP VANZARI CUPOANE REDUCERI

Locul 1 - 1 leu biletul la orice film 2D, 3D si avanpremiere doar la The Light Cinema
 
Oferta aparuta pe site-ul Vulping.ro.
Pret cupon: 1 leu
Cupoane cumparate: 14.086

Locul 2 - Pachet Orange complet: Internet + cartela PrePay si un voucher de reîncarcare la doar 4 lei în loc de 70 lei
 
Oferta aparuta pe site-ul FunDeal.ro.
Pret cupon: 4 lei
Cupoane cumparate: 7.476

Locul 3 - Doar 5 lei, în loc de 28 de lei,  pentru o pizza si o bere.
 
Oferta aparuta pe site-ul Vulping.ro.
Pret cupon: 5 RON
Cupoane cumparate: 3.583