Fondurile vor proveni din surse proprii, dezvoltatorul beneficiind de sprijinul Fiba Holding, grup din care face parte. Investitiile Anchor in Romania vor ajunge astfel la 350 de milioane de euro.

Suprafata celor doua centre comerciale va fi extinsa cu 20%. In urma investitiilor, spatiile inchiriabile cumulate ale Plaza Romania si Bucuresti Mall vor depasi 100.000 metri patrati.

"Vrem sa incepem lucrarile pentru reconfigurare si extindere in primavara anului viitor pentru Plaza Romania si cateva luni mai tarziu pentru Bucuresti Mall. Lucrarile se vor intinde pe o perioada de 18-24 luni. Nu vom inchide centrele pe perioada lucrarilor, vom inchide doar parti din acestea", a declarat Eli Ergun Ergen, directorul executiv al Anchor Grup, citat de Mediafax.

El a mentionat ca intentia dezvoltatorului este de a transforma Plaza Mall, amplasat pe Bulevardul Timisoara, intr-un centru destinat in special activitatilor recreative, astfel ca in mall va exista o zona extinsa de entertainment.

"Plaza Romania va beneficia de unui dintre cele mai mari parcuri de distractii indoor din Estul Europei. De asemenea, vom imbunatati mixul de chiriasi, prin atragerea unor nume noi in mall. Ne vom axa in special pe clientii din zona in care este amplasat centrul comercial si mai putin pe atragerea de clienti din alte zone din Bucuresti. La Bucuresti Mall ne vom axa mai mult de zona de fashion. Vrem sa facem din cele doua mall-uri o destinatie pentru 7 zile din 7 si nu doar una de weekend, cum sunt centrele comerciale in prezent", a adaugat Ergen.

El spune ca mall-urile nu vor fi doar renovate, ci vor suferi o prima transformare majora, proces care face parte din strategia de dezvoltare a companiei pentru urmatorii 5-10 ani.

In ceea ce priveste piata de retail, oficialul Anchor Grup, unul dintre cei mai experimentati manageri in acest domeniu din Romania, apreciaza ca anul viitor va fi unul mai bun decat ultimii.

Anchor Grup este prezenta in Romania de 15 ani, fiind activa pe segmentele comercial, cladiri de birouri si rezidential. Portofoliul companiei include centrele comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, inaugurate acum 13, respectiv 8 ani, cladirea de birouri Anchor Plaza si complexul imobiliar InCity Residences, toate in Bucuresti.

Bucuresti Mall are o suprafata inchiriabila de circa 37.000 metri patrati, dupa extinderea din 2007, cu 9.000 de metri patrat. Centrul comerial are o parcare de 1.850 de locuri, fiind amplasat in cartierul Vitan. Suprafata inchiriabila a Plaza Romania este de aproape 47.000 metri patrati si o parcare de 2.000 de locuri.