Scazand TVA-ul de 24%, valoarea neta este de 1,897 miliarde lei, care raportata la cifra de afaceri neta (fara TVA) din 2011 de pe site-ul Ministerului Finantelor, de 1,578 miliarde lei, rezulta un avans de putin peste 20%.

Magazinele Auchan au 1.100 de furnizori, din care 90% sunt din Romania, si au vandut anul trecut 465 de milioane de articole.

In 2012, compania a inaugurat un nou format de magazin, in Bucuresti si Iasi, Auchan City, cu o suprafata de 5.000 de metri patrati, predominant alimentara. Numarul locurilor de munca noi create anul trecut a fost de 1.785.

In noiembrie anul trecut a venit si anuntul achizitiei a 20 din cele 24 de hipermarketuri Real din Romania de la grupul german Metro, intr-o tranzactie de 1,1 miliarde euro care a vizat si unitatile din Polonia, Ucraina si Rusia. Tranzactia este analizata in prezent de Consiliul Concurentei.

In urma acestei preluari, Auchan urca de pe locul patru pe doi in topul lanturilor de hipermarketuri din Romania, cu afaceri cumulate de peste un miliard de euro, fiind devansat doar de Kaufland.

Grupul Auchan este prezent pe piata romaneasca din anul 2006, primul hipermarket Auchan deschis fiind cel din cartierul Titan, in Bucuresti.