Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie bruta, s-a majorat in primele patru luni datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (11,1%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (7,3%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule (3,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost stimulat de cresterea vanzarilor de produse nealimentare (10,6%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (6,6%) si a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (3,7%).

In aprilie 2014, afacerile din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) au crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 0,5% si au scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,2% .

Astfel, s-au majorat vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (5,2%) si vanzarile de produse nealimentare (0,8%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 6,5%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2014, comparativ cu luna precedenta , afacerile din comertul cu amanuntul s-au diminuat cu 3,2%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-16,2%) si la vanzarile de produse nealimentare (-2,6%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 0,9%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta, cu 4,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,1%.

Rezultatele pozitive s-au datorat cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (10,6%) si la vanzarile de produse nealimentare (5,9%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 6,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,1% datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (9,2%) si vanzarilor de produse nealimentare (6,3%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 5,1%.