In perioada similara a anului trecut, veniturile din inchirierea centrului comercial din Bulevardul Timisoara din Bucuresti au totalizat 17,37 milioane de euro, scrie Mediafax.

Veniturile totale, incluzand si serviciile, se ridica in intervalul ianuarie-septembrie 2012 la 25,4 milioane de euro, fata de 23,26 milioane de euro in aceeasi perioada din 2011.

AFI Palace Cotroceni a fost deschis in anul 2009 si este prima investitie a dezvoltatorului israelian AFI Group in Romania. In acest an, divizia din Europa a AFI a finalizat prima cladire de birouri dintr-un complex de cinci imobile care urmeaza sa fie dezvoltat langa mall.

Cele doua proprietati au fost evaluate, de compania de consultanta imobiliara DTZ, in total la aproape 380 de milioane de euro.

AFI Palace Cotroceni a fost evaluat la 365 milioane de euro, fata de 350 milioane de euro in septembrie 2011. Mall-ul are o suprafata inchiriabila de 79.200 metri patrati si peste 300 de chiriasi. Veniturile totale generate de chiriasi sunt de 26,5 milioane de euro pe an, inclusiv chiria procentuala si promovarea, potrivit unui raport de evaluare realizat de DTZ.

Compania a investit in mall aproximativ 300 milioane de euro, cea mai mare parte din fonduri dintr-un credit.

AFI Park 1, cu o suprafata inchiriabila de 11.813 metri patrati, era evaluata la 24,06 milioane de euro, potentialul cladirii fiind sa genereze venituri din chirii de 2,4 milioane de euro, potrivit DTZ.

In total, AFI Europe a obtinut venituri din chirii in tarile unde detine active imobiliare, respectiv Cehia, Serbia, Romania si Bulgaria, de 57,8 milioane de euro, fata de 74,3 milioane de euro cu un an inainte.

Compania mai detine in Romania terenuri in Bucuresti, Ploiesti si Arad, unde a anuntat ca va dezvolta locuinte, birouri si centre comerciale.