Constructia mall-ului ar fi trebuit inceputa in toamna anului trecut, iar investitia va ajunge la 35 milioane de euro, potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor companiei.

AFI Palace Ploiesti va fi ancorat de un hipermarket Cora, cu o suprafata totala de 13.000 metri patrati, se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului.

Retailerul suedez H&M va deschide un magazin cu o suprafata de 1.600 metri patrati distribuiti pe doua nivele, magazinul Flanco va fi situat la parterul mall-ului si va avea o suprafata de 1.200 metri patrati, iar Reserved si New Look vor deschide cate un magazin de aproximativ 500 metri patrati fiecare la primul etaj al mall-ului.

McDonald’s a este primul dintre restaurantele partenere care au semnat deschiderea celei de-a treia unitati care va fi situata in Ploiesti.

"Desi avem o lista mare de asteptare in ceea ce priveste potentialii chiriasi, prioritatea noastra este de a construi mix-ul potrivit pentru noul mall ce va fi dezvoltat in centrul orasului Ploiesti. Suntem in negocieri avansate cu multi alti retaileri locali si internationali si estimam ca vom atinge o rata de inchiriere de 75% pana la finele lunii aprilie", a declarat David Hay, directorul executiv al AFI Europe Romania.

AFI Palace Ploiesti este primul mall care urmeaza sa fie dezvoltat in acest oras. Proiectul va include o suprafata totala inchiriabila de 28.000 metri patrati distribuita pe doua etaje si aproape 1.000 de locuri de parcare.

AFI Palace Ploiesti este primul proiect inceput de AFI Europe Romania anul acesta, la scurt timp dupa inceperea constructiei primei cladiri de birouri din cadrul proiectului AFI Business Park Cotroceni din Bucuresti, anul trecut, cladire care va fi inaugurata in 2012.

AFI Europe, membru al AFI Group, a fost activ in dezvoltarea de proiecte si investitii in Europa Centrala si de Est din 1997. Compania dezvolta si administreaza in prezent proiecte imobiliare in Romania, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania si Letonia. In Romania, compania este activa din anul 2005, fiind dezvoltatorul si administratorul mall-ului AFI Palace Cotroceni, primul si singurul proiect dezvoltat de AFI Europe in Romania. Compania va mai dezvolta in perioada 2012-2013 alte doua proiecte, parcul de retail AFI Palace Arad si mall-ul AFI Palace B.NOI (Bucuresti).

Citeste si:

Google trece intr-o noua dimensiune: testeaza ochelarii pentru realitatea augmentata VIDEO