Burger King urmează să deschidă primul restaurant din România în septembrie, potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar.

Brandul este adus în România de polonezii de la Amrest, care dețin și cafenelele Starbucks.

AmRest, compania care operează restaurantele Burger King în Europa Centrală și de Est, a anunțat anul trecut în decembrie, că a semnat acorduri de dezvoltare pentru noi restaurante în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România și Bulgaria.

Restaurantele Burger King fac parte din portofoliul AmRest din 2007. Compania intenționează să profite de expertiza pe care o are pentru a extinde semnificativ lanțul de fast-food în regiune, potrivit unui comunicat de presă.

"Acest acord stabilește un nou punct de referință în implementarea strategiei de creștere brandului Burger King în regiune. Avem o viziune clară pentru dezvoltarea brandului și suntem cu adevărat încântați de oportunitățile oferite", spunea, în decembrie, Alan Laughlin, președintele Burger King la AmRest.

"Credem cu tarie că angajamentul nostru de a crește brandul va crea o valoare deosebită pentru clienții noștri și va contribui la consolidarea pozitiei de lider a AmRest in Europa Centrala si de Est", a adăguta el.

În prezent, AmRest operează 40 de restaurante Burger King în Polonia, 14 în Cehia, două în Slovacia și unul în Bulgaria.

Lanțul de fast-food Burger King a intrat pe piața din România în 2008, în sistem de franciză. În 2012, compania Atlantic Restaurant System, operatorul francizei locale, a intrat în insolvență și a închis toate restaurantele. În prezent, un singur restauranat sub brandul Burger King mai funcționează pe piața locală, respectiv cel de pe Aeroportul Otopeni, administrat de compania Alpha Rocas.

Fondată în 1954, Burger King este al doilea cel mai mare lanț de restaurante care servesc hamburgeri din lume, cu peste 17.000 de restaurante în peste 100 de țări și teritorii din SUA. Aproape 100% din restaurantele Burger King sunt deținute și operate în sistem de franciză independentă, multe dintre ele fiind afaceri de familie, cu o tradiție de zeci de ani.