Decizia vine dupa ce o societate comerciala a cerut suspendarea ordinului Finantelor pe motiv ca nu au fost respectate mai multe proceduri.

Socitateatea care cerut suspendarea a sustinut ca MFP si-a depasit competenta legala si constitutionala, prin restrangerea libertatii operatorilor economici printr-un ordin al unui minister. Prin emiterea acestui ordin, MFP s-a substituit organului legislativ, a sustinut societatea reclamanta.

Ordinul MFP a fost publicat in Monitorul Oficial in 12 fabruarie, in 45 de zile de la aceasta data fiind interzisa comercializarea tutunului si a alcoolului in duty-free.

Pe lista marfurilor care mai pot fi comercializate in regim duty-free au fost pastrate berea, bauturile racoritoare, bijuteriile, produse alimentare, produse electrocasnice, electronice, digitale, parfumuri, accesoriile pentru birou, apa minerala, aparate de fotografiat si de calcul de mici dimensiuni, articole de sport si de voiaj, articole din blana si piele naturala, articole din cristal, portelan, lemn, metal (exclusiv mobila), articole optice, artizanat, cartele telefonice, casete video si audio, DVD-uri, carti, reviste si ziare, ceasuri, brichete, instrumente muzicale, jucarii, programe software, sapunuri, tablouri.