Controlul autoritatilor a scos la iveala faptul ca multe produse din magazin nu respectau specifiicatiile de pe eticheta nici in ceea ce priveste cantitatea, nici calitatea. In cele mai multe cazuri practic consumatorul era furat la cantar. Comisarii ANPC au descoperit ca multe produse nu aveau inscris pe ambalaj tara de provenienta si nici traducerea in limba romana a continutului. Alte nereguli constatate se refereau la conditiile de depozitare, manevrare si prezentare a produselor. 

Printre supermarketurile Mega Image controlate si in care s-au gasit nereguli de catre comisarii ANPC se numara cele din locatiile Grivitei, Titulescu, Eminescu, Traian, Stefan cel Mare, Piata Muncii, Apusului, Valea Oltului, Colentina, Calea Vitan, Calea Calarasilor, Piata Unirii, Calea Rahovei, Norilor, Giurgiului, Tineretului, 13 Septembrie si Mihai Bravu.

Acestora le-au fost aplicat amenzi cuprinse intre 3.000 si 4.000 de euro, la o parte dintre magazine fiind doar  oprite anumite produse de la comercializare.

Magazinele Penny Market controlate de ANPC sunt cele din zonele 1Decembrie, Sectorul 5 si Bucurestii Noi, cat si o locatie Penny Market XXL. Acestea au primit amenzi cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei, iar o parte dintre produse au fost oprite teporar sau defintiv de la comercializare.

Cele mai mari amenzi date de ANPC la acest control in Mega Image si Penny Market
SUPERMARKET
PUNCT DE LUCRU
ABATERI
SANCTIUNI
Mega Image
Grivitei
branza de oaie cu gust iute, amar si aspect sfaramicios care era comercializata drept “Branza oaie traditionala din zona Marginimii Sibiului” pentru care nu s-au putut prezenta documente din care sa reiasa aceasta afirmatie, castraveti murati ce prezentau lipsa fata de cantitatea neta declarata (declarat 400g, cantarit 370g)

8000 lei, 5 kg de produse oprite definitiv de la comercializare si 12 kg oprite temporar, pana la intrarea in legalitate.

Mega Image
Titulescu
“zacusca vinete cu legume” si “chiftelute de pui”, produse nesigure deoarece nu aveau trecuta datei durabilitatii minimale in documentele de insotire a marfii, produse pe baza de grasimi vegetale (inlocuitori de branza) comercializate la raionul branzeturi, inducand in eroare consumatorii, “salam de vara extra” care avea cantitatea neta reala de 0,355 kg sau 0,360 kg sau 0,365 kg sau 0,370 kg fata de oferta promotionala de “330g+50g gratis
13 000 lei, 23 kg produse oprite definitiv de la comercializare si 214 kg oprite temporar pana la intrarea in legalitate.

Penny Market
XXL
paine alba comercializata vrac, depozitata in navete pe un culoar de trecere a clientilor, fara a fi asigurata protectia produsului, etichetare incompleta prin lipsa inscrierii unor ingrediente sau lipsa tuturor elementelor de identificare sau elemente de identificare netraduse in limba romana.
10 000 lei, 84 kg de produse oprite temporar de la comercializare
Penny Market
1 Decembrie
ulpe de pui ambalate, avand gheata in ambalaj provenita de la decongelarea/recongelarea repetata, pastrarea in acelasi spatiu frigorific a produselor: carne, branza, oua, ciuperci vrac si pastrarea in acelasi spatiu de depozitare de detergenti alaturi de produse de bacanie, inscrierea pe eticheta de la raft a denumirii improprii de “pulpe pui individuale congelate” pentru produsul “sferturi posterioare de pui”

10 000 lei, 30 kg de produse oprite definitiv de la comercializare.

Penny Market
Bucurestii Noi
preparate din carne cu data durabilitatii minimale depasita, carne tocata amestec alterata, tablete de cacao comercializate sub denumirea de ciocolata.
9000 lei, 6 kg de produse oprime definitiv de la comercializare.