In schimb, echipele de control au gasit masina de stantat in depozitul distribuitorului ceea ce arata ca, probabil, ouale erau demult in afara termenului de valabilitate. De altfel, o parte dintre analizele de laborator ta ca PH-ul galbenusului depaseste limitele admise de lege.

Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au aplicat 17 amenzi contraventionale in valoare de 81.000 de lei, dupa ce au depistat mai multe nereguli in cadrul unor controale-fulger organizate la depozite alimentare din Bucuresti si Ilfov.

In urma controalelor au fost confiscate, din depozitele din Bucuresti, 1.076.400 de oua, iar de la cele din judetul Ilfov 13.470 de oua si 3.469 de kilograme de carne de pasare, pentru lipsa documentelor de provenienta si a elementelor de identificare.

Principalele abateri sanctionate au fost absenta documentului de inregistrare sanitara veterinara, lipsa documentelor care sa ateste provenienta produselor alimentare, etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, dar si igiena si intretinere necorespunzatoare a spatiilor de depozitare.