"Sunt incantat sa il numesc pe Ionut Ardeleanu in pozitia de director general Auchan Romania, cu misiunea de a continua dezvoltarea Auchan si de a construi o companie multiformat, multi-canal, cu echipe puternice si entuziaste in serviciul tuturor locuitorilor din Romania", a declarat presedintele Auchan Romania, Francois Remy.  

Ionut Ardeleanu (34 ani) lucreaza la Auchan Romania din 2006. A inceput cu functia de manager de raion, apoi sef de piata si, ulterior, director de magazin si director regional.  

La 23 octombrie 2015, grupul Auchan anunta o noua organizare a sa la nivel international, "menita sa asigure imbunatatirea parghiilor de performanta, sa dea mai multa libertate de actiune fiecareia dintre cele trei mari meserii (comert, imobiliar, banca) si sa permita castigarea in flexibilitate si rapiditate".

Cu aceasta ocazie a fost anuntata crearea Auchan Retail, companie ce regrupeaza toate meseriile de comert alimentar: hipermarketuri, supermarketuri, proximitate, drive si e-commerce, condusa la nivel international de Wilhelm Hubner, in calitate de director general si de Vianney Mulliez, in calitate de presedinte neexecutiv.  

In noua organizare Auchan Retail Romania, comitetul de directiune va fi condus de Ionut Ardeleanu, director general, sub coordonarea lui Francois Remy, presedinte neexecutiv Auchan Romania si presedinte executiv Auchan Luxemburg.

Comitetul va fi alcatuit din directorii regionali si cei sase directori de servicii suport: Produs, Inovatie, Performanta, Eficienta, Resurse Umane si Finante.  

Auchan Romania a deschis primul hipermarket in noiembrie 2006, in Bucuresti.

Acum are in portofoliu 33 de hipermarketuri, fiind al doilea comerciant din tara, cu circa 11.000 de angajati. Are o cifra de afaceri cu taxe de peste 1 miliard de euro in 2014.