"In data de 16.11.2012, ora 12, a avut loc licitatia publica de vanzare a imobilului (...) licitatie la care nu s-a prezentat niciun ofertant. Persoanele care si-au exprimat interesul de achizitie si au vizitat imobilul au subliniat ca nu vor participa la licitatie pana la clarificarea de catre instanta a evaluarii imobilelor (direferenta dintre raportul de evaluare initial de 42 milioane euro si cel ulterior de circa 30 milioane euro), precum si asupra componentei imobilelor scoase la licitatie", se arata intr-un comunicat transmis, marti, Bursei, de firma Cocor, care administreaza centrul comercial cu acelasi nume, citat de Mediafax.

La mijlocul lunii octombrie, Cocor a anuntat ca BCR executa silit centrul comercial din centrul Bucurestiului si va organiza o licitatie de vanzare, la un pret de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane euro). Raportul de expertiza tehnica a fost stabilit initial la pretul de 42 milioane euro, iar la insistenta BCR a fost diminuat prin completare la 134,9 milioane de lei, spuneau atunci reprezentantii Cocor.

Totodata, firma a anuntat ca a contestat in instanta executarea silita.

BCR a finantat cu circa 18 milioane de euro modernizarea magazinului. "De la 6.06.2012, Cocor a platit catre BCR peste 1,25 milioane de euro si poate achita sume suplimentare cu conditia semnarii unui act aditional la creditul ipotecar. Continuam negocierile cu BCR si sunt sanse ca in perioada imediat urmatoare sa ajungem la o intelegere si sa semnam actul convenit", se mentiona intr-un anunt transmis la mijlocul lunii octombrie de Cocor.

Actionarii centrului comercial Cocor au aprobat la inceput lunii octombrie vanzarea fiecarui spatiu comercial in parte din cadrul magazinului din Piata Unirii din Bucuresti, stabilind un pret minim de 5.000 euro/metru patrat, dupa ce in urma cu peste doua luni unitatea a fost scoasa la vanzare. Spatiul se afla in proprietatea Cocor din 1994 si era inclus in lista proprietatilor scoase la vanzare in cadrul strategiei aprobate de actionari in luna iulie si care prevede restructurarea firmei.

Actionarii au stabilit, la acea data, un pret de pornire de 50 milioane de euro, negociabil pana la jumatate. La finalul anului trecut, cladirea magazinului Cocor a fost reevaluata in scadere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 mil. euro).

Investitiile totale in noul Cocor si in parcarea supraetajata din spatele magazinului s-au ridicat la circa 25 milioane de euro. In urma investitiilor, suprafata inchiriabila a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri patrati. Magazinul a fost redeschis in octombrie 2010.

Cocor a inregistrat in primele noua luni pierderi de 10,5 milioane lei (2,3 milioane euro), dublu fata de nivelul din perioada similara a anului trecut, de 5 milioane lei. In acelasi timp, cifra de afaceri a scazut cu 43%, la 9,5 milioane lei (2,1 milioane euro).

Cocor este detinuta de fondul de investitii Broadhurst Investments (13,32%), SIF Transilvania (10,24%), SIF Muntenia (10%), Daniel Stoica (14,66%), Liviu Ursan (14,83%) si Aurel Besliu (peste 7%)

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Cocor a fost realizata pe 14 noiembrie, cand pretul a stagnat la 79,9 lei. La aceasta cotatie capitalizarea firmei este de 24,1 milioane lei (5,3 milioane euro).