Huffington Post prezinta povestea unei tinere, Tammy, care, cu putin timp inainte de miezul noptii de vineri, cu ocazia "nebuniei comerciale" cunoscute sub denumirea de Black Friday, a intalnit un grup de 40 de protestatari, angajati ai retele Walmart, care erau in greva.

Dupa ce a lucrat vreme de 12 ani in calitate de casiera intr-o alta retea nationala americana de magazine, Walgreens, Tammy spune ca s-a simtit imediat solidara cu angajatii retelei Walmart intrati in greva, noteaza Huffington Post.

Tammy nu este singura persoana care a simtit simpatie fata de grevistii de la Walmart. In aproximativ 100 de orase din 46 de state americane, joi si vineri, protestatarii erau salutati prin claxoane si semne ale victoriei, in semn de solidaritate, de catre persoanele care treceau prin fata acestor magazine. La magazinul Walmart din orasul californian Paramount, aflat in apropiere de Los Angeles, aproximativ 600 de grevisti s-au adunat in dimineata de vineri. In orasul Hanover din statul american Maryland, 400 de angajati ai acestui lant de magazine, sindicalisti, activisti si alti sustinatori au protestat in cursul zilei de vineri in fata magazinului Walmart.

Pe de alta parte, tensiunile si neintelegerile au atins un nivel neobisnuit de inalt in randul cumparatorilor americani, care au renuntat la cina de Ziua Recunostintei (Thanksgiving) de joi seara, pentru a sta la coada, incercand sa profite de pe urma reducerilor acordate cu ocazia black friday 2012.

Seara de joi a fost una foarte speciala pentru un cumparator american care, pierzandu-si cumpatul, a scos un pistol din haina si l-a amenintat pe barbatul care tocmai il lovise cu pumnul in fata, in timp ce se aflau amandoi la coada, la magazinul Sears din South Park Mall din orasul texan San Antonio.

In timp ce stirile despre "nebunia" care a cupris America cu ocazia Black Friday 2012 continua sa apara in presa de peste Atlantic, se pare ca sperietura prin care au trecut clientii magazinului Sears din South Park Mall a fost o nimica toata, in comparatie cu incidentele violente care au avut loc de-a lungul si de-a latul Statelor Unite.

O bataie intre bande rivale a izbucnit in Woodland Shopping Mall din Michigan, in dimineata de vineri, in urma careia doi tineri au fost arestati, informeaza Fox news.

In aceeasi zi, in orasul Covington din statul american Washington, un cuplu a fost lovit si ranit grav, intr-o parcare din fata magazinului Walmart, de un sofer in varsta de 71 de ani, care a fost ulterior arestat si pus sub acuzare pentru conducerea automobilului in stare de ebrietate.