Primul magazin Billa remodelat sub brandul Market a fost inaugurat marti, in mall-ul Liberty Center din Bucuresti.

Termenul de remodelare ramane pana la finalul acestui an. In prima faza vom remodela 10 magazine. Pe parcursul acestui proces vom inchide, pe rand, cate o serie de magazine pentru doua saptamani astfel incat sa le remodelam. Vom anunta cand vom inchide si vom deschide fiecare unitate in parte”, a declarat directorul general al Carrefour Romania, Jean Baptist Dernoncourt, citat de News.ro.

Carrefour a anuntat, in decembrie 2015, ca a semnat un acord cu grupul Rewe pentru achizitia Billa Romania, cu o retea de 86 de supermarketuri la nivel national. Odata cu preluarea magazinelor, grupul francez a preluat si circa 3.000 angajatii ai Billa.

Citeste si: Ce schimbari aduce 2017 pe piata de retail din Romania. Brandurile care vor disparea in acest an

Primul magazine Billa deschis sub brandul Market a fost cel din centrul comercial Liberty Center, cu o suprafata de peste 1.000 mp.

In iunie 2016, Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica prin care Carrefour achizitioneaza magazinele Billa, cu conditia a retailerul francez sa cesioneze trei supermarketuri active pe piata din Braila si sa nu se implice in activitatile cesionate timp de 10 ani.

Totodata, Consiliul Concurentei a aprobat tranzactia prin care firma Zanfir SNC Focsani a cumparat cele doua magazine Carrefour Market in Braila.

Carrefour a ajuns, la finalul anului 2016, la o retea de 298 de magazine in Romania, din care 32 de hipermarketuri, 213 supermarketuri si 53 de magazine de proximitate.