Totodata, cea mai buna zi pentru a face cumparaturi se pare ca ar fi joia, potrivit lui Kathrine Finney, autoarea cartii “Cum sa fii o fashionista cu buget redus: ghid cum sa arati fabulos cu bani putini”, citata de Reader’s Digest Magazine. “Cea mai buna zi pentru a merge la cumparaturi, regula ce se aplica pentru majoritatea magazinelor este joia, in cea de-a dupa parte a zilei. Pentru shoppingul online, zilele de Marti si Joi sunt recomandate”, a spus Finney.

Un lucru putin practicat in magazinele noastre este metoda turceasca: targuiala. Desi suntem cu totul convinsi ca hainele pe care vrem sa le cumparam au preturi fixe si, cateodata, chiar daca descoperim vreun defect, facem achizitia in baza argumentului ca “este ultima” din magazin, trebuie sa stiti ca si la noi preturile se pot negocia. Daca un palton are un nasture lipsa, mergeti direct la managerul magazinului si discutati cu el, el poseda autoritatea de a va oferi o reducere de 10-15% din cauza acelui defect.

 Comparatia

1.Comparatia este intotdeauna binevenita. Prima comparatie pe care o puteti face este intre magazine ale aceluiasi brand situate in locatii diferite. De ce? Pentru ca s-ar putea ca un produs dintr-un magazin central sa se vanda foarte bine si acelasi produs dintr-un magazin situat intr-o zona mai indepartata sa inregistreze vanzari slabe si sa i se aplice o reducere de pret.

2. Comparatia intre magazinele din centrele comerciale si outlet-uri. Puteti gasi aceleasi haine sau incaltaminte, dar la preturi diferite, evident la magazinele de tip outlet cu preturi mai mici decat in cele din mall.

3. Comparatia intre magazinele din mall si magazinele online. Si aici s-ar putea sa gasiti diferente de pret pentru aceeasi marfa, asa ca tot ce va ramane de facut este sa il alegeti pe cel mai ieftin.