Astfel, vineri, Mega Image a deschis patru magazine de proximitate Shop&Go, cu suprafete intre 75 si 118 metri patrati, si un supermarket Mega Image de aproximativ 264 metri patrati in Bucuresti, un Shop&Go in Constanta si un Mega Image in Ploiesti.

Sambata, Mega Image deschide alte doua supermarketuri in Bucuresti, cu suprafete intre de 434 si 652 metri patrati.

Mega Image si-a marit semnificativ reteaua de magazine si prin preluarea a 19 unitati Angst de la producatorul de de preparate din carne cu acelasi nume. Dupa integrarea magazinelor Angst, Mega Image detine in prezent o retea de 392 locatii.

"Ne-am consolidat reteaua de magazine pentru a oferi in final consumatorilor nostri din Bucuresti, Otopeni si Buftea o gama variata de produse de calitate, la un pret competitiv", afirma Xavier Piesvaux, director general al Mega Image Romania.

In august, grupul belgian Mega Image a anuntat ca a ajuns la un acord pentru a prelua 20 din cele 22 de magazine operate de reteaua Angst, dupa ce compania locala s-a retras dintr-o colaborare cu Carrefour, pentru a se concentra pe domeniului propriu de expertiza - productia de carne procesata.

Ulterior, Consiliul Concurentei a aprobat preluarea a doar 19 magazine Angst de catre Mega Image. Mega Image estima venituri anuale de 21 milioane de euro pentru cele 20 de magazine, care au fiecare suprafete totale intre 90 si 750 metri patrati.

Grupul Angst a fost infiintat in 1990, fiind o investitie romano-elvetiana. Firma este controlata de Sorin Minea, care detine 60% din actiuni, restul de 40% fiind impartit in mod egal intre Liudmila Minea si Bernadette Martha Maria Wyrsch-Angst.

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, prezent in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase din tara. Retailerul detine magazine sub marcile Mega Image (194), Shop&Go (205), AB COOL FOOD (1) si Mega Drive (1).