Mega Mall se afla in acest moment in ultima faza de constructie, la ridicarea cladirii participand peste 2.000 de muncitori. Dupa o investitie de 165 de milioane de euro, mallul are o suprafata totala construita de 210.000 metri patrati, din care 72.000 reprezinta spatiul inchiriabil, ocupat aproape in intregime.

Potrivit dezvoltatorului, Mega Mall va gazdui peste 200 de magazine ale unor branduri de fashion renumite precum Peek&Cloppenburg, H&M, Zara, Mango, Marks & Spencer, C&A, LC Waikiki, Koton, New Yorker, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Orsay, KENVELO, Lee Cooper, Tom Tailor, NEXT, Tommy Hilfiger si Musette.

Totodata, zona de entertainment cuprinde un multiplex Cinema City cu 14 sali, un centru World Class dotat cu o piscina semi-olimpica si un nou concept de loc de joaca pentru copii. Zona de entertainment cuprinde si un sports bar, unde vizitatorii vor putea vedea in direct transmisiuni sportive sau concerte live, organizate pe o scena speciala. Mega Mall cuprinde si un casino, deschis 24 de ore din 24.

Zona de food court va ocupa un spatiu de aproximativ 10.000 metri patrati si va gazdui restaurante si fast food-uri variate cu specific international precum Pizza Hut, KFC, Osho Steak, Wu-Xing, Salad Box si Subway. Zona de cafenele include Paul, Brioche Dorée si Manufaktura by Doncafé.

Clientii Mega Mall vor avea la dispozitie un total de 3.000 de locuri de parcare, 1.000 dintre acestea aflandu-se pe acoperisul complexului, ce poate fi direct accesat din strada pe o rampa rapida.

Mega Mall este dezvoltat de fondul sud-african de investitii NEPI, ce are in portfoliu centre comerciale din Romania precum Promenada Mall din Bucuresti, City Park Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Shopping City Targu Jiu, dar si o serie de cladiri de birouri din Capitala si din Cluj.