Vanzarile de prezervative cresc, anual, cu pana la 7%, noteaza Bloomberg. De altfel, cresterea populatiei globale tinde sa ajute afacerile producatorilor din domeniu. Un vaccin anti SIDA ar distruge insa aceasta industrie, relateaza agentia de presa.

Cu doar 750 de angajati, producatorul Karex, cu sediul in Malaezia, vinde prezervative in intreaga lume. Printre marcile sale cele mai cunoscute se numara Durex si LifeStyles. De altfel, unul din 10 prezervative care se vinde in lume este produs de Karex. Compania asiatica produce si diverse alte accesorii, precum manusi din latex sau lubrifianti.

Interesant este ca firma din Malaezia a inceput business-ul in 1980, initial ca producator de manusi, iar primele prezervative au iesit pe piata la sfarsitul anilor `90.

In ultimul an fiscal, care s-a incheiat in iunie, Karex a vandut prezervative in valoare de 50 de milioane de dolari si a obtinut un profit de 11% din cifra de vanzari. China reprezinta cea mai mare piata pentru producator, urmata apoi de Singapore si abia pe 3 de Statele Unite.

Karex produce si vinde de aproape 10 ori mai mult decat principalul competitor american, Trojan.

Cum planuieste jucatorul asiatic sa-si investeasca profitul? Producand si mai multe prezervative. Karex mizeaza pe listarea la bursa, estimand ca-i va ajuta sa-si dubleze productia si sa scoata pe piata aproape 6 miliarde de prezervative pana in 2016. Adica de aproape doua ori mai mult decat numarul barbatilor din lume.