"Având în vedere evoluţia recentă a epidemiei de coronavirus în România şi din dorinţa de a lua toate măsurile necesare protejării clienţilor şi angajaţilor, Ceetrus România decide reducerea temporară a programului de funcţionare a celor 23 de centre comerciale din ţară. Măsura vizează facilitarea accesului la serviciile şi bunurile de care clienţii au nevoie, în condiţii de siguranţă pentru aceştia şi pentru angajaţii centrelor comerciale. Astfel, magazinele din Centrele Comerciale Auchan, Aushopping, Drumul Taberelor şi Coresi Shopping Resort, vor fi deschise în intervalul 12:00 - 20:00, începând de luni, 16 martie. Programul hipermarketurilor Auchan din aceste locaţii rămâne neschimbat", se menţionează într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, excepţii vor face anumiţi comercianţi care oferă servicii de tip farmacie, drogherie, plafar şi utilităţi, iar aceste situaţii particulare vor fi comunicate online, pe canalele centrelor comerciale.

Și supermarketurile din România au anunțat măsuri speciale în această perioadă.

Citește și: ANPC: Magazinele au stocuri suficiente de alimente și de produse dezinfectante. Ce reguli trebuie să respecte cei care merg la cumpărături

Fondat în 1976, Ceetrus este un dezvoltator imobiliar global, cunoscut până în iunie 2018 sub numele de Immochan. Fostă companie de real estate comercial, Ceetrus s-a transformat din 2016 şi a devenit un dezvoltator imobiliar de proiecte mixte.

În România, Ceetrus a luat fiinţă în ianuarie 2012 şi administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel naţional. În 2016, Ceetrus şi-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business: cel rezidenţial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden şi office, prin Coresi Business Campus, unul din cele mai vibrante parcuri de afaceri din Braşov.