Data fiind lipsa interesului investitorilor, Casa de Insolventa Transilvania (CITR) va organiza o noua licitatie pe 20 aprilie.

"Nu s-a vandut nici un caiet de sarcini pentru licitatie din 31 martie. Vom continua procesul de vanzare si vom programa o noua licitatie pe 20 aprilie", a spus reprezentantul Casei de Insolventa Transilvania, Vasile Pop. El nu a mentionat la ce pret va fi scos din nou, la vanzare, centrul comercial.

Investitorii aveau ca termen limita pentru depunerea documentatiei de licitatie, data de astazi, 29 martie, urmand ca licitatia, sa aiba loc joi, pe 31 martie. Pretul de pornire al licitatiei City Mall incepe de la  33 milioane de euro .

In functie de cererea si oferta din licitatia de pe 20 aprilie, vor fi organizate alte licitatii pana in iunie.

In februarie, atunci cand a fost anuntata data primei licitatii, mai multe fonduri de investitii, investitori din real estate si dezvoltatori de mall-uri au parut interesati de cumpararea City Mall, potrivit reprezentantilor Casei de Insolventa Transilvania (CITR).

Totodata, exista disponibilitatea ca bancile creditoare sa finanteze noii proprietari.

Conducerea City Mall a fost preluata recent de Coldwell Banker Affiliates.

City Mall a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a-si plati datoriile financiare din cumpararea City Mall in 2006. La vremea respectiva, fondul a platit peste 100 de milioane de euro.

Fondul australian este al treilea proprietar al mallului din zona Eroii Revolutiei.

Vezi si ce malluri urmeaza sa se deschida in urmatorii trei ani.

Ce datorii are City Mall la banci?

Cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 de milioane de lei (peste 41 de milioane de euro), din care Bancpost are 21,6 de milioane de lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 de milioane de lei (35,7 de milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank aproape 1,28 de milioane de lei (circa 300.000 de euro). In total, 67,3 de milioane de euro, bani pe care Victoria Holding i-a imprumutat pentru cumpararea centrului comercial si pentru constructia unei parcari.

City Mall are o suprafata totala de 38.000 metri patrati, structurata pe trei subsoluri, parter si patru etaje si ofera o suprafata de inchiriat de 19.000 de metri patrati.

Centrul comercial cuprinde 80 de magazine, o zona de cafenele si restaurante si un cinematograf.

In anul 2006 firma a obtinut un profit de 9 milioane de euro, iar in 2007 a inceput sa aiba pierderi. Un an mai tarziu, City Mall a avut un deficit de 93,3 de milioane de lei.

In ceea ce priveste anul 2010, in primele 10 luni ale anului, pierderea centrului comercial a fost de 15,06 milioane lei.