Coca-Cola Life va fi pusa in vanzare in Marea Britanie in septembrie, dupa probele facute in Argentina si Chile. Este primul nou produs lansat de Coca Cola dupa 2006, anul aparitiei Coke Zero, sustine dailymail.co.uk, preluat de Mediafax.

Bautura va fi imbuteliata intr-o cutie verde si va fi indulcita cu un amestec din zahar si extract din frunza de stevie (Stevia rebaudiana), iar o cutie de 330 ml va contine 89 de calorii.

O cutie obisnuita de Coca-Cola contine 35 de grame de zahar, adica 39% din cantitatea zilnica recomandata. Coca-Cola Life va contine 22,1 grame sau 25% din cantitatea zilnica recomandata. Celelalte doua bauturi de la Coca-Cola, Coke Zero si Diet Coke, nu contin calorii.

Extractul din frunza de stevie este obtinut din planta cu acelasi nume, originara din America de Sud. In prezent, Coca-Cola foloseste extractul din frunza de stevie in Marea Britanie, ca indulcitor al bauturilor Sprite si Glaceau.

Coca-Cola sustine ca noua bautura este parte a angajamentelor companiei de a oferi consumatorilor produse cu un continut cat mai redus de calorii, adaugand ca „este cel mai nou exemplu din seria de initiative prin care compania vrea sa promoveze o viata mai fericita si mai sanatoasa”.

Compania este semnatara a unei intelegeri guvernamentale privind responsabilitatea, in cadrul careia industria alimentara s-a angajat sa promoveze o alimentatie mai sanatoasa si sa isi schimbe produsele. Coca-Cola si-a luat angajamentul de a reduce cu 5% numarul mediu de calorii pe litrul de bauturi acidulate, pana la sfarsitul anului 2014.

La inceputul acestui an, un grup de experti in probleme de sanatate a lansat o campanie ce vizeaza reducerea cantitatii de zahar din mancare si bauturi, in contextul eforturilor de a combate criza de diabet si obezitate cu care se confrunta Marea Britanie.

Action on Sugar sustine ca industria alimentara ar putea foarte usor sa obtina o reducere a cantitatii de zahar continute de produse de 20-30%, ceea ce ar determina o reducere de aproximativ 100 de calorii pe zi in dieta celor predispusi la obezitate.

Coca-Cola Life va fi disponibila in cutii de 330ml si sticle de 500ml si 1,75L.