Compania suedeză a anunțat, totodată, că va oferi acest sprijin financiar suplimentar pentru întreaga perioadă în care măsurile guvernamentale sunt în vigoare.

Potrivit unui comunicat al companiei, angajații care continuă să lucreze pentru serviciul online al retailerului și livrare la domiciliu își primesc salariul complet, ca în perioadele obișnuite.

“De la începutul pandemiei generate de COVID-19, la IKEA România am făcut tot posibilul pentru a răspunde nevoilor cât mai multor oameni. Deși afacerea noastră a fost puternic afectată de situația actuală, vrem să facem tot posibilul pentru a proteja bunăstarea colegilor noștri, păstrând continuitatea activității în această perioadă atât de ieșită din comun”, spune Violeta Neniță, market manager IKEA România.

Producătorul de medicamente Zentiva a încheiat un acord cu IKEA România, pentru a coopera în timpul crizei COVID-19. Astfel potrivit acordului dintre cele două companii, Zentiva România a angajat temporar 18 angajați de la IKEA România, pentru o perioada de 3 luni. Noii angajați vor fi integrați în operațiunile fabricii Zentiva pentru a acoperi producția crescută generată de cererea pieței.

Compania suedeză anunță că a donat produse de peste 800.000 de lei și a contribuit la amenajarea unui nou centru de spitalizare pentru 350 de pacienți COVID-19 cu simptome medii din București.

În colaborare cu Auchan Retail România și Leroy Merlin România care au dezvoltat proiectul împreună cu Ministerul Sănătății, unitatea de 7.500 mp va fi dotată cu 350 de paturi IKEA, saltele și perne, precum și soluții pentru bucătării, textile și alte produse pentru a ajuta atât pacienții cât și personalul medical.

IKEA a ajutat, de asemenea, la amenajarea spitalelor din Constanța, Brașov, Cluj și Buzău care tratează pacienții cu COVID-10 și a făcut donații   de alimente pentru comunitățile vulnerabile din Urziceni și București.

IKEA România a anunțat, în 20 martie, închiderea temporară a celor două magazine pe care le operează pe piața locală, ca măsură de precauție împotriva riscului continuu de COVID-19.