Jamie Oliver si Ferran Adrià sunt doua nume care si-au construit numele si averea in bucatarie, dar dupa retete cat se poate de diferite. Oliver a demonstrat ca nu ai nevoie de stele Michelin pentru faima internationala si profit, iar Adrià este exemplul clar ca recunoasterea Michelin nu garanteaza si succesul in afaceri. BUSINESS Magazin a calatorit la Fifteen si elBulli, locurile care i-au facut celebri, si a descoperit ingredientele secrete din spatele fiecarui chef vedeta.

Despre Jamie Oliver se spune ca are o avere de 65 de milioane de lire sterline. Conduce o companie cu 5.000 de angajati si are afaceri in mai multe domenii, de la productie de televiziune pana la businessuri legate, normal, de mancare - o linie proprie de ustensile de bucatarie, magazinele Recipease, cuptoare din lut, iar in 2010 a deschis si o companie de catering, Jamie Oliver’s Fabulous Feasts.

Pe de alta parte, Ferran Adrià, posesor a trei stele Michelin, a transformat mersul la restaurant intr-o experienta cu totul speciala si elBulli in cel mai bun restaurant din lume (cinci ani la rand locul intai in topul restaurantelor, desi anul acesta a fost detronat de Noma din Danemarca).

Cititi mai multe despre cei mai tari bucatari din lume si vedeti o galerie foto a restaurantelor lor pe www.businessmagazin.ro