Magazinul Cocor va reuni peste 100 de branduri in raioane specializate pe fiecare din cele sapte niveluri existente.

"Inaugurarea oficiala va avea loc pe 30 septembrie, iar deschiderea catre publicul larg pe 2 octombrie, aceste date fiind stabilite in urma solicitarii chiriasilor cu lucrari de amenajare in curs de finalizare. Una din cele mai importante noutati de care consumatorii de moda autohtona se vor putea bucura in aceasta toamna este existenta primei galerii de designeri romani din ultimii 20 de ani", se arata intr-un comunicat al Cocor.

Situata la etajul al doilea, galeria va contine creatiile mai multor designeri romani, dar si branduri internationale. Cele mai recente contracte de inchiriere au fost semnate de Guess by Marciano, Blumarine, Liu Jo, Anna Rachele, Cappodopera, Fairly, Trust, Virgin, Sarah Borghi, Rosy, Primavera, Adriana Agostini.

La inceputul anului trecut, compania Cocor (COCR), proprietara magazinului, a anuntat ca va deschide unitatea in luna mai daca gradul de inchiriere va fi de peste 85%, in caz contrar urmand sa fie relansat in septembrie.

Redeschiderea magazinului a fost programata initial pentru 2009, dar a fost amanata, potrivit proprietarilor, la solicitarea retailerilor.

Reconstructia a inceput in anul 2008, ca parte a unei investitii de 24,5 milioane de euro finantata din surse proprii si printr-un credit de 19 milioane euro.

Pe langa consolidarea seismica, lucrarile de modernizare au vizat si marirea suprafetei construita de la 10.000 de metri patrati la 25.000 de metri patrati, in timp ce suprafata inchiriabila a crescut de la 6.000 metri patrati la 10.000 metri patrati.

Cocor are un capital social de 12 milioane lei, divizat in 301.691 de actiuni cu o valoare nominala de 40 de lei.

Potrivit celor mai recente raportari, SIF Transilvania are 10,25% din titluri, iar SIF Muntenia (SIF4) detine 10% din actiuni. In actionariat se mai regasesc fondul de investitii Broadhurst Investments (13,32%), Daniel Stoica (14,66%) si Liviu Ursan (14,83%).

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Cocor a fost realizata pe 28 iulie, cand pretul a scazut cu 29,07%, la 205 de lei. La aceasta cotatie, firma are o capitalizare de 61,8 milioane lei.