"Conducerea EBP anunta vanzarea pe 31 decembrie 2010 catre Denesol Limited a 51% din Balkan Properties Cooperatief, care, prin subsidiarele Union Properties si Vitantis detine Vitantis Shopping Centre si prin alta subsidiara, Rivium Galeria Mall, este proprietarul Moldova Mall. Pretul de vanzare al participatiei este de cinci euro, in cash", se arata intr-un comunicat al East Balkan Properties.

Pierderi record de 2 milioane de euro

In primele noua luni din 2010, centrul comercial Vitantis a inregistrat pierderi operationale de 1,5 milioane de euro si Moldova Mall de 500.000 de euro. In acest context, actionarii au luat decizia de a vinde activele pentru ca nu se asteapta la o imbunatatire a vanzarilor in cele doua mall-uri in urmatoarea perioada.

Datoriile Moldova Mall erau evaluate la 15,5 milioane de euro la 30 iunie 2010.

Cu cat a cumparat fondul de investitii cele doua mall-uri si cat mai valoreaza?

Cele doua centre au fost evaluate la 56,8 milioane de euro, in timp ce datoriile activelor totalizeaza 58,4 milioane de euro.

"Structura tranzactiei prevede ca EBP sa elimine cheltuielile asociate celor două active, chiar daca detine 49% din Balkan Properties Cooperatief", se precizeaza in comunicat.

Vitantis Shopping Centre este localizat in zona de sud-est a Bucurestiului si este inchiriat in proportie de 82%. Potrivit Mediafax, pentru achizitia Vitantis, compania a platit 31,6 milioane de euro in 2006, preluand inclusiv datorii de peste cinci milioane de euro, dar investitia totala in centrul comercial a fost de circa 60 milioane de euro.

Moldova Mall din Iasi are o suprafata închiriabila de peste 9.000 metri patrati, din care 71% este ocupata, si a fost achizitionat in anul 2006 pentru 34,5 milioane de euro.