"In luna martie a acestui an, compania Dr.Oetker Romania a cumparat brandul Alex de la societatea romaneasca Alex & Comp (...). Compania Alex & Comp este specializata in fabricarea si comercializarea ingredientelor pentru patiserie si deserturi, vopsele de oua, dar si conservantilor, avand o experienta de 21 ani in acest domeniu. Produsele comercializate sub brandul Alex sunt prezente pe rafturile magazinelor din Romania dar si la export. Societatea este controlata in mod egal de Dan si Catalin Alexandrescu si a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri pentru gama de produse deserturi de aproximativ 3,7 milioane euro, cu o crestere de aproximativ 21% fata de 2012", anunta Dr.Oetker. 

Potrivit reprezentantilor Dr.Oetker, compania germana intentioneaza sa consolideze gama de produse sub marca Alex. 

Dr. Oetker activeaza in Romania din anul 1998, cand a preluat firma Regal Corporation. Patru ani mai tarziu a deschis si o unitate de productie langa Curtea de Arges, unde se produc majoritatea produselor comer­cializate pe plan local.

Dr.Oetker a achizitionat in 2007 si Inedit Food din Cetateni, judetul Arges, companie activa pe piata pro­duselor din soia.

Din portofoliul com­paniei 230 produse din categoriile ingrediente pentru prajituri, deserturi pudra, conservanti pentru legume si fructe, pizza & snack-uri congelate.