"Sprider Stores se afla de peste cinci ani in Romania si intentioneaza sa ramana. Pentru a ne asigura o crestere sanatoasa pe termen lung, strategia noastra este sa evitam toate riscurile potentiale, pentru a ne dezvolta reteaua actuala de magazine situate in unele dintre cele mai bune locatii, dupa ce am renuntat la unele din locatiile care presupuneau costuri operationale mari si care aduceau venituri mici", a declarat, intr-un comunicat, Constantinos Pipinelis, directorul general al Sprider Stores, citat de Mediafax.

Potrivit companiei, strategia se va derula in reteaua actuala de magazine din Bucuresti, Braila, Buzau, Piatra Neamt, Oradea, Arad, Iasi. De asemenea, retailerul va introduce o colectie noua de incaltaminte, o linie noua de imbracaminte si va aduce, pentru prima data in magazinele sale, o linie de produse cosmetice si de machiaj.

Retailerul nu exclude posibilitatea de a deschide un nou magazin in acest an in Bucuresti, cu o suprafata de aproximativ 800 metri patrati. Grupul Sprider Stores isi regandeste modelul de business la nivelul intregii retele din regiune, pentru a-si eficientiza operatiunile si a-si continua dezvoltarea, in ciuda climatului economic nefavorabil, se arata in comunicatul companiei.

Astfel, in Grecia, retailerul se afla in proces de restructurare, pentru a securiza derularea operatiunilor sale pe termen lung. In Grecia, Sprider Stores are peste 1.000 de angajati care lucreaza in peste 85 de magazine.

Infiintata in anul 1971, reteaua Sprider Stores a intrat pe piata din Romania in anul 2007 si opereaza aproape 12.000 mp de spatii comerciale in intreaga tara. Compania a investit peste 20 de milioane de euro in amenajarea unitatilor sale in Romania.

In 2011, Sprider Stores a inregistrat venituri totale de 6,64 milioane de euro si o pierdere de 2,54 milioane de euro, dupa depreciere si taxe.