"Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă (...) nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă", a afirmat Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a anunţat, totodată, că, după 15 iunie, vor fi luate și noi măsuri de relaxare.

"Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi de noi îmbolnăviri nu a crescut semnificativ, dar nici nu a scăzut semnificativ, considerăm că este posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare, adică unele dintre restricţiile care sunt acum în vigoare nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie. (...) După 15 iunie, se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante şi locuri de joacă", a explicat şeful statului.

El a precizat că vor fi posibile evenimentele private, redeschiderea after-school-urilor, grădiniţelor, a creşelor private şi a sălilor de fitness.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.