In urmatoarele opt saptamani, administratorii judiciari vor propune inchiderea procedurii de reorganizare, iar din momentul ramanerii definitive a sentintei judecatorului compania isi va continua activitatea fara supravegherea administratorilor judiciari.

Anul 2015 arata un trend pozitiv, cu crestere a vanzarilor de pana la 15%, 70 de magazine deschise si noi investitii in modernizarea magazinelor, anunta cei de la Fornetti. Din august, compania va incepe implementarea de noi proiecte si va introduce noi produse

Fornetti Romania are peste 400 de angajati si liveaza zilnic produse pentru mai mult de 200.000 de consumatori in Romania.

Lantul de patiserii, intrat in insolventa la finele anului 2011, a avuti in 2014 primul an cu profit de la inceputul procedurii de reorganizare, castigul fiind estimat la 500.000 euro. Totodata, cifra de afaceri, pe piata interna si externa, s-a plasat la peste 100 milioane de lei.

Potrivit informatiilor raportate la Ministerul Finantelor, Fornetti Romania a avut in 2013 o cifra de afaceri de 70,5 milioane lei si pierderi de 5,6 milioane lei.

Fornetti Romania, cu sediul in Timisoara, a fost infiintata in anul 2001 prin intermediul unui parteneriat cu Fornetti Kft. din Ungaria. Compania a devenit master-francizor pentru aceasta marca in Romania, dupa ce initial a avut activitati de distributie a produselor de patiserie. Firma are o fabrica in apropiere de Timisoara.