Magazinul JYSK Huşi are o suprafaţă totală de 1.050 mp, arată compania într-un comunicat, fără a preciza valoarea investiţiei.

Expansiunea face parte din ADN-ul JYSK, iar fiecare deschidere ne aduce mai aproape de obiectivul pe care îl avem în România, de a ajunge la 135 de unităţi în următorii ani. JYSK Huşi va fi cel de-al doilea magazin pe care îl avem în judeţ, unde suntem prezenţi din 2017, când am inaugurat un magazin în Vaslui”, a declarat Iraida Paiuc, marketing manager JYSK România.

JYSK este unul dintre cei mai importanţi retaileri de mobilă şi decoraţiuni interioare din Europa, cu afaceri anuale de peste 4 miliarde de euro.

Grupul desfăşoară operaţiuni în 50 de ţări şi numără un total peste 23.000 de angajaţi şi peste 2.700 de magazine. JYSK a intrat pe piaţa din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Reţeaua numără în prezent 75 de magazine.

Piața de retail de mobilă și decorațiuni interioare este una dinamică în România. Marți, gigantul suedez IKEA a anunțat oficial data la care deschide al doilea magazin din România, cel mai mare din Europa de Sud-Est.

De asemenea, XXXLutz, al treilea cel mai mare retailer de mobilă din lume a anunțat recent că preia magazinele kika din România, intrând în concurență directă cu IKEA.

La finalul anului trecut, și producătorul turc de mobilă Alfemo a deschis pe primul showroom din România. Planul retailerului este să deschidă peste 100 de magazine proprii Alfemo până în 2023 și să dezvolte o rețea de magazine în cele mai mari orașe din țară, prin programe de franciză.