In 2012, Greenpeace a cumparat articole de imbracaminte de la 20 de marci, puse in vanzare in 29 de tari si regiuni ale lumii. Articolele de imbracaminte includ pantaloni, tricouri, lenjerie de corp si rochii, fabricate mai ales in China si in alte tari in curs de dezvoltare. Ulterior, organizatia a supus textilele unor analize. 

"In aproximativ doua treimi din cele 141 de esantioane au fost detectati etoxilati de nonilfenol (NPE)", a afirmat Greenpeace. In plus, pe unele haine au fost identificati ftalati sau coloranti care contin amine cancerigene. 

Etoxilatii de nonilfenol (NPE) sunt produse chimice utilizate frecvent ca detergenti in numeroase procese industriale si in producerea unor textile naturale si sintetice. Deversate in canale, se descompun in nonilfenol (NP), un produs secundar foarte toxic care actioneaza ca perturbator hormonal. 

Marcile vizate "sunt actori de anvergura in industria modei (...) doar Zara produce 850 de milioane de articole de imbracaminte pe an. Se poate imagina amploarea amprentei toxice pe care o lasa pe planeta, in special in tari in dezvoltare precum China, unde sunt confectionate multe dintre aceste produse", a subliniat Li Yifang, de la Greenpeace. 

In 2011, Greenpeace a publicat "Dirty Laundry" si "Dirty Laundry 2", doua rapoarte care aratau cum furnizorii unor mari grupuri textile otraveau apa unor fluvii chineze eliminand substante chimice care se regaseau in fibrele unor produse vandute.