Olandezii de la Heineken au vandut mai multa bere in semestrul I, dar au inregistrat profit in pierdere

Volumul vanzarilor Heineken in Romania a crescut cu aproximativ 6% in prima jumatate a acestui an. Preturile au fost insa limitate de concurenta dura de pe piata, se arata intr-un comunicat publicat astazi de producatorul olandez de bere.
"Volumul din Romania a crescut cu un procentaj mediu de o singura cifra, usor sub cresterea de 7% inregistrata la nivelul pietei berii. (...) In pofida avansului semnificativ al vanzarilor in volum, piata foarte competitiva a limitat preturile", se spune in comunicatul companiei, citat de Mediafax.
Vanzarile Heineken in Europa Centrala si de Est au crescut ca volum cu 5,7% in primul semestru, la 26,8 milioane hectolitri de bere, datorita performantelor solide din Rusia, Polonia, Romania, Austria, Bulgaria si Belarus, precizeaza compania. Cresterea a fost insa limitata de scaderi in Grecia si Germania.
Profitul din Polonia si Romania a fost mai redus, insa a ramas stabil in Rusia, potrivit comunicatului.
Veniturile grupului in regiune au urcat usor in perioada analizata, la 1,58 miliarde euro, iar profitul EBIT (inainte de dobanzi si taxe) a scazut cu 27%, la 114 milioane euro.
Heineken este cea mai mare companie producatoare de bere din Europa si a treia din lume ca volum de bere vanduta.
Grupul are pe piata romaneasca patru fabrici, la Miercurea Ciuc, Constanta, Craiova si Mures.
Heineken Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,04 miliarde de lei (245,3 milioane euro), in crestere cu 11,5%, iar volumul vanzarilor a urcat cu 7,5%.
Grupul olandez a inregistrat in primul semestru venituri de 8,77 miliarde euro la nivel mondial, in urcare cu 5%, iar profitul net a urcat cu 30%, la 783 milioane euro.
Pe acelasi subiect:
Prima pagina pe scurt:
Comisia Europeană a aprobat o investiţie de peste 222 de milioane euro pentru apă potabilă mai bună în România
O lipsă fără precedent de tancuri care transporta gaze lichefiate face din ele cele mai scumpe nave. Chiria ajunge la 350.000 de dolari pe zi
Deficit mondial de cipuri. Producătorii auto din întreaga lume opresc linii de asamblare din cauza lipsei semiconductorilor

Comentarii (0)