Numaram orele pana se declanseaza nebunia. Va fi o zi de foc care ne va pune la incercare pe toti. In primul rand pe furnizorii de internet care vor vedea date de trafic record iar netul o sa cada sigur. Intrebarea este doar cat?

O sa fie presiune maxima si pe comercianti. Toata lumea asteapta reduceri adevarate si la noi, iar ofertele pe care le vom vedea vor da adevarata valoare a comertului romanesc azi.

Tocmai de aceea va rugam sa fiti alaturi de noi si sa ne anuntati orice produs vedeti anuntat maine la reducere la un pret mincinos. Avem o adresa de email speciala pentru aceasta [email protected]. Cum facem sa punem primii mana pe ele, va spunem imediat dupa ce luam la mana ofertele momentului.

Daca aveti in plan sa faceti ceva modificari prin casa, Black Friday ar putea fi momentul oportun. Obiecte sanitare, scaune sau mobilier de birou, de toate veti gasi la reduceri. Ori poate vreti sa schimbati locuinta cu o pensiune. Am gasit un agent care promite o reducere de aproape jumatate de milion de euro:

"Reducerea este de 40 la suta. Pretul initial a fost de 1,1 mil euro iar acum in saptamana reducerilor e 690 de mii de euro, o suprafata de 1500 metri patrati, 24 de camere si teren aferent", declara Costin Ungureanu agent imobiliar.

Exista reduceri chiar si la spatiile de birouri. "Oferim trei luni fara chirie pentru cei care incheie contracte cu noi pe o perioada de cel putin doi ani", afirma Alexandru Petrescu, director general ESPO Building.

Tot vineri veti gasi si bilete la pret redus pentru spectacole de teatru sau concerte. BLT.ro e gata sa-si sacrifice site-ul in ziua de Black Friday.

Unii comercianti au furat deja startul. Orange numeste aceasta saptamana ''Black Week'' si ofera reduceri de pana la 90% la smartphone-uri, insa numai daca va faceti abonament. Domo a inceput inca de pe 19 noiembrie o campanie similara, dar nu pentru toate produsele. Magazinele au deja depozitele pline.

O sa va dam cateva ponturi ca sa fiti siguri ca puneti mana primii pe chilipiruri. Adevaratele reduceri vor veni pentru doar cateva sute de produse din fiecare model anuntat asa ca iuteala de mana e cheia.

Iata metoda cea mai rapida:

1. Intrati pe internet de pe un calculator legat la internet pe WIFI-ul de acasa ori prin cablu. E de asteptat ca internetul sa mearga greu. Postati-va la calculator chiar la serviciu daca aveti o conexiune mai buna.

2. Interesati-va din vreme cand se declanseaza reducerea. Unii incep la miezul noptii, altii pe la 5 ori 6 dimineata. Magazinele stradale urmeaza sa anunte azi daca deschid mai devreme de ora 9.

3. Indiferent pe care site cumparati, inregistrati-va dinainte. Adica faceti-va cont. Daca doriti sa cumparati de pe Amazon, intrati pe amazon.co.uk, atentie, nu amazon.com. De pe site-ul britanic vin livrari in Romania. De pe .com nu.

4. Desi tentatia e mare sa alegeti mai multe produse, sfatul meu este sa il alegeti intai pe cel pe care il doriti cel mai mult. Adaugati-l in cont si trimiteti comanda rapid.

5. Alegeti la plata solutia de achitare la livrare sau ramburs.

6. Repetati procedura pentru produsele mai putin importante, dar retineti ca primele se dau tocmai produsele cele mai ieftine.

7. Daca mergeti in magazine, nu luati haine prea bune ca poate e inghesuiala si nu tineti lucruri personale la vedere. Dar asta o stiti deja.

8. In cazul in care aveti dubii cu privire la pret si credeti ca nu e o reducere reala, verificati produsul pe un site comparator de preturi. De exemplu price.ro . Va incurajez sa faceti verificare si pe mobil in magazin.