Iar criza care ii afecteaza pe clienti are efecte directe asupra editurilor. Cele mai afectate, cu o scaderea a vanzarilor de pana la 70%, sunt editurile axate pe manuale scolare.

De trei ani, Ministerul Educatiei nu a mai cumparat manuale noi, pe motiv ca se schimba programa. Numai ca modificarea intarzie, timp in care editurile au fost nevoite sa concedieze chiar si jumatate din personal.

In aceste zile, la Targul de Carte, sunt programate foarte multe lansari. 250 de volume sunt scoase pe piata, multe dedicate in special unui anumit public. De exemplu, "Pagini din istoria gerontologiei si geriatriei romanesti" este un volum din care oamenii trecuti de varsta a treia afla ca reclamele care le promit intoarcerea la tinerete nu sunt adevarate.

Sau, "Bun venit la club!", de Sylvie Overnoy, o carte pentru iubitorii animalelor, unde sunt prezentate bucuriile si dramele unui cal, povestite chiar prin ochii lui.

Cei care au venit insa la targ, au fost atrasi mai degraba de setea de lectura, decat de oferte.

Printre atatea pagini imbibate de tus si-a gasit loc si un vanzator de carte electronica. Adica un aparat in care "incap" 1600 de volume, care pot fi citite fara sa-ti supere ochiul.

Vanzatorii ii asteapta in weekend pe toti iubitorii de carte.