Potrivit unui anunț al companiei, Kaufland are diponibile 250 locuri de muncă în București, dar și în alte orașe din țară, precum Iași, Craiova, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara, Ploiești, Călărași, Botoșani, Turda, Sfântu Gheorghe, Moreni, Rădăuți etc.

“Disponibile la nivelul întregii companii, posturile oferă oportunități pentru toate palierele de experiență, de la trainee și până la manager, și vizează atât magazinele (lucrător comercial, șef de raion, manager proiect instalații frigorifice etc), centrele logistice (tehnician automatizări, lăcătuș mecanic, electrician, analist SAP etc.), cât și birourile centrale (în Departamentele Procurări, Resurse Umane, Vânzări, Expansiune, Financiar-Administrativ etc.)”, precizează retailerul.

În București, peste 200 de locuri de muncă sunt în cadrul celor două noi magazine pe care Kaufland le va deschide până în luna iunie, respective pe str. Energeticienilor nr. 13-15 și pe str. Theodor Pallady nr. 51. 
             
În ultima lună și jumătate, peste 8.000 de români au aplicat pentru un post la Kaufland, mai informează retailerul.

Cei care vor ajunge să lucreze în magazinele Kaufland vor primi un salariu brut minim lunar în companie este de 3.650 lei, valabil de la 1 martie 2020, cu 60% peste salariul minim pe economie din România. Retailerul oferă, de asemenea, și o serie de beneficii, cum ar fi dezvoltare, program de lucru flexibil și un loc de muncă stabil.

Aplicațiile online se depun pe www.cariere.kaufland.ro, iar informații pot fi obținute la numărul de telefon 021 9132. În această perioadă, interviurile au loc prin telefon sau platforme video online, pentru siguranța candidaților și a echipelor de recrutare.

Printre măsurile de prevenție pe care retailerul le-a impus în magazine, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, se numără: asigurarea echipamentelor de protecție pentru colegi (mănuși de unică folosință, măști, și după caz, viziere), informare cu privire la regulile de prevenție, acces la o linie telefonică specială pentru informarea corectă și completă a colegilor, dotarea magazinelor cu dezinfectant de mâini, dezinfectarea frecventă a spațiilor comune și a obiectelor de uz larg, amplasarea benzilor de siguranță de minim 2 metri și a geamurilor de protecție la casele de marcat, reducerea aglomerării prin permiterea accesului în magazin în grupuri restrânse, amplasarea covoarelor pentru dezinfectare la intrare în unele magazine și derularea unei campanii de responsabilizare a clienților vizând regulile de siguranță.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 127 de magazine în România. Kaufland România are peste 15.000 de angajați.