Intrebat despre investitia alocata pentru fiecare magazin care va fi inaugurat in acest an, Hancas a spus ca nu poate da o cifra exacta.

Va pot spune o investitie pentru un an fiscal. Investim circa 100 de milioane de euro intr-un an in deschideri si modernizari”, a afirmat directorul de comunicare al Kaufland Romania, potrivit News.ro.

Hancas a mai anuntat ca retailerul Kaufland a lansat luni prima retea de gradini urbane comunitare, astfel acoperisurile, exteriorul parcarilor si al magazinelor vor fi transformate in spatii verzi unde vor fi cultivate cu legume, fructe, arbusti, plante aromatice si flori.

“Gradinescu”, cum este denumit proiectul dezvoltat de Kaufland impreuna cu Asociatia Institutul de Cercetare in Permacultura din Romania (ICPR), consta intr-o retea de noua gradini urbane comunicare, dintre care trei vor fi amplasate pe acoperisurile magazinelor, patru in parcarile sau in spatele magazinelor si doua in scoli din Capitala.

Primul magazin Kaufland cu acoperisul si exteriorul deja transformate in gradini urbane este cel din Bulevardul Bucurestii Noi care au in total o suprafata de 2.500 de metri patrati, iar pana in toamna vor fi dotate si cele din strada Barbu Vacarescu, din cartierrele Tudor Vladimirescu, Aparatorii Patriei si din scoli.

Potrivit lui Hancas produsele obtinute in aceste gradini nu vor fi comercializate in magazinele Kaufland, deoarece acest proiect este destinat comunitatii. Asadar, orice persoana poate veni sa solicite o parcela din cadrul acestor gradini, pe care sa o ingrijeasca si sa cultive diverse legume sau plante.

Coordonatorul proiectului si presedintele ICPR, Ionut Badica, a spus ca in prima gradina urbana din Bucurestii Noi au fost cultivate deja legume (rosii, castraveti si ardei) si plante aromatice. Acesta a mai spus ca vrea ca bucurestenii sa se obisnuiasca sa aiba grija de plante si sa obtina produsul final, iar de la anul oamenii vor putea sa planteze diverse culturi.
 

Grupul german Kaufland, liderul pietei locale de retail, a obtinut in Romania o cifra de afaceri de 9,69 miliarde lei (2,13 miliarde euro) in 2016, potrivit companiei.

In 2015, retailerul a inregistrat o cifra de afaceri de 9,17 miliarde de lei (2, 04 miliarde de euro), ceea ce inseamna ca retailerul a inregistrat anul trecut o crestere a afacerilor cu 5,6%, la valoarea in lei, si de 4,6%, la valoarea in euro, arata calculele News.ro.

Kaufland a intrat pe piata din Romania din anul 2005, iar in prezent a ajuns la o retea de 115 hipermarket-uri in Romania, fiind de departe retailerul cu cele mai mari venituri si cu cei mai multi salariati.

Kaufland a inaugurat in acest an un magazin in luna aprilie in Brasov si un altul in mai in Craiova. In iunie, retailerul german a inaugurat primul magazin estival amenajat intr-un cort, in statiunea balneoclimaterica Sovata, judetul Mures, cu o suprafata de 1.350 de metri patrati.