Odată cu majorarea venitului minim, compania extinde și pachetul de beneficii și compensații pentru toți angajații, consolidându-și astfel poziția de lider în topul angajatorilor din retailul alimentar.

Pentru anul financiar care va începe la 1 martie, Lidl are în plan investirea unui miliard de lei în România, sumă din care, pe lângă extinderea rețelei de magazine, o parte se va duce către crearea a aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă și extinderea pachetelor de compensații și beneficii pentru angajați.

Astfel, în anul financiar 2020, niciun angajat Lidl România nu va realiza un venit lunar mediu mai mic de 4.000 de lei brut (aproximativ 2.500 de lei net), sumă ce include salariul, tichetele de masă, primele anuale de Paște și de Crăciun, precum și alte tipuri de sporuri. Pentru echipele din magazinele Lidl, acest lucru înseamnă o creștere a veniturilor peste media de creștere anuală în retailul de profil.

Începând cu anul 2019, Lidl a introdus o treaptă suplimentară de salarizare pentru lucrătorii din magazine și depozite, astfel încât aceștia au parte de creșteri salariale garantate în primii 4 ani de la angajare, în al patrulea an ajungând la un venit total de peste 4.700 lei brut. În plus, din luna martie, compania dublează sporul pentru lucrul în zile de sărbătoare legală pentru toți angajații eligibili.

Liber de ziua de naștere și o zile în plus de concediu

Începând cu anul 2020, Lidl oferă fiecărui membru al echipei o zi liberă cu ocazia zilei de naștere, dar și o zi de concediu în plus celor cu o vechime mai mare de 5 ani în companie.

Mai mult decât atât, angajații Lidl au printre cele mai multe zile libere din retailul alimentar. Numărul de zile de concediu acordate crește progresiv în primii ani de activitate în companie, ajungând astfel la un numar maxim de 27 de zile de concediu. În plus, Lidl este singurul retailer care oferă tuturor angajaților din magazine 2 zile libere, atât de Crăciun, cât și de Paște.

Beneficiile substanțiale oferite, salariile peste media pieței și oportunitățile de dezvoltare profesională au contribuit la poziționarea Lidl ca lider în topul angajatorilor din retailul alimentar. Compania depune eforturi pentru a îmbunătăți constant pachetul de compensații și beneficii oferite tuturor angajaților, printre acestea numărându-se asigurare privată de sănătate, asigurare de viață și oportunități de dezvoltare profesională”, mai informează retailerul, într-un comunicat.

Lidl este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu o echipă de peste 7.500 de membri activi, care își desfășoară activitatea în toate județele țării. Retailerul german are deschise peste 260 de magazine și 5 centre logistice pe piața locală.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial. În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajați în toată lumea.