Daca sotiile acestor domni, care au alergat prin magazine, nu sunt multumite de ce au gasit sub brad, trebuie sa stie ca nu are rost sa le faca o scena acum, de Craciun. Ar putea sa returneze darul, in anumite magazine. Parlamentarul Victor Socaciu a facut un proiect de lege care i-ar putea obliga pe toti comerciantii sa accepte asta.

Ideal ar fi ca orice produs sa poata fi returnat in maximum doua zile de la achizitionare. Evident, marfa trebuie sa fie nefolosita, in ambalajul original si insotita de bonul fiscal. Exceptie ar face doar bauturile alcoolice si alimentele. In alte tari, acesta este deja o practica ce nu mai naste discutii.

Reglementarile romanesti permit acum doar schimbarea produselor cu defecte. Pentru celelalte e nevoie de bunavointa comerciantilor.

Ideea le surade multor patiti. Doar in acest an, peste 2000 de cumparatori s-au plans autoritatilor care le apara drepturile ca au fost neindreptatiti.

Chiar si fara o lege care sa-i oblige, sunt si comercianti care au inteles ca iti pastrezi clientul daca-l ajuti sa-si schimbe bluza cumparata intr-un moment de "ratacire" cu o pereche de pantaloni. Romania este totusi departe de alte tari europene unde iti primesti banii inapoi pe loc. In Statele Unite ai chiar o luna la dispozitie sa te gandesti daca vrei sa pastrezi un produs sau nu.