Noul sediu regional va avea o suprafața construita totala de peste 45.000 m2 si o suprafata a terenului de 140.000 m2.  

Un factor important in alegerea locatiei l-a constituit proximitatea fata de autostrazile A1 si A6, logistica fiind unul dintre elementele cheie in strategia de dezvoltare a retelei de magazine.

Depozitul va gestiona si asigura transportul produselor catre magazinele din zona de Sud-Vest a tarii.

"Ritmul rapid de extindere a companiei si necesitatea aprovizionarii zonei de Sud-Vest a Romaniei au impus dezvoltarea acestui proiect pentru care am ales serviciile unei firme romanesti, cu expertiza in constructii de o asemenea anvergura. Ne dorim sa construim o cladire sustenabila, in care sa implementam cele mai noi și performante tehnologii care sa incadreze noul sediu logistic in standardele europene", a declarat Sergiu Fala, director national de expansiune si servicii centrale, membru in Consiliul de Conducere Lidl Romania.

Acest centru va duce la crearea a aproximativ 100 de noi locuri de munca.

"Lidl va continua investitiile in Romania, in paralel cu crearea de noi locuri de munca la nivel national. In prezent, avem peste 4.200 de angajato in reteaua de magazine, centrele regionale de distributie si in sediul central", a declarat Frank Wagner, presedintele Consiliului de Conducere Lidl Romania.

Lidl activeaza in peste 26 de tari europene si are peste 100 de centre logistice ce asigura aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine.

Cu mai mult de 170.000 de angajațti, Lidl se numara printre primii 10 comercianti de produse alimentare la nivel mondial.